Zagonetka v Švici

FOTO: Z avtomobilom po tirih vozila več kot kilometer? Končala je v sendviču dveh vlakov ...

S.R.
23. 2. 2021, 18.14
Posodobljeno: 23. 2. 2021, 18.28
Deli članek:

Švicarska policija še vedno išče odgovore v zagonetnem primeru 41-letne voznice, ki se je s svojim avtomobilom znašla v primežu dveh vlakov. Iz zverižene pločevine so jo izvlekli hudo poškodovano.

Kantonspolizei Zürich
Avtomobil je povsem uničen, a je voznica preživela.

Policisti so se za več informacij o hudi nesreči, ki se je včeraj zvečer pripetila na železniških tirih vzhodno od švicarskega mesta Winterthur, danes obrnili na javnost. Kaj je zaenkrat uradno? Kot so pojasnili, je 41-letna voznica malo pred 22.30 uro iz neznanega razloga zapeljala na železniške tire, malo pozneje pa se je »zagozdila« med dva potniška vlaka, ki sta vozila v nasprotnih smereh. Pločevina je zaječala, voznica pa je ostala ujeta v vozilu, iz katerega so jo s tehničnim posegom rešili gasilci. S kritičnimi poškodbami je pristala v bolnišnici, a je nenavadno nesrečo preživela. Brez poškodb so jo na drugi strani odnesli potniki na obeh vlakih, ki jih je skupaj približno osemdeset, in obe strojevodji.

Natančne okoliščine nesreče so zaenkrat še neznanka, pri čemer glavno vprašanje ostaja, na katerem mestu je voznica sploh zapeljala na tire, saj v bližini ni nobenega prehoda čez železniško progo. »Ne vemo še, kako je prišla na tire,« je dejal tiskovni predstavnik policije Ralph Hirt, ki je dodal, da je ženska preživela zgolj po čudežu. Z nekaterimi hipotezami so zdaj postregli švicarski mediji.

Več kot kilometer po tirih?

»Vsi se sprašujemo, kako je tukaj z avtomobilom sploh mogoče zapeljati na tire. To je velika skrivnost,« je za portal Blick.ch pojasnila neka domačinka, ki je v času nesreče ravno gledala televizijo, nato jo je iz polsna vrgel močan pok. Druga domačinka je dejala, da se je na kraj nesreče ponoči odpravil njen soprog, kjer je od nekega uslužbenca švicarskih državnih železnic izvedel, da bi lahko voznica na tire zapeljala s prehoda pri približno 1,3 kilometra oddaljeni železniški postaji. Oglasil se je tudi eden od domačinov, ki je v času nesreče sprehajal psa. Pojasnil je, da je iz smeri železniške proge slišal čudne kovinske zvoke, kot bi nekaj počasi vozilo po tirih, a ni vedel, za kaj gre. »Ko zdaj pomislim, se mi zdi, da je avtomobil, ki ga zaradi teme nisem videl, verjetno že vozil po platiščih,« je dejal za portal, ki medtem poroča še, da je navedena železniška postaja danes zanimala tudi policijo. Tam naj bi zavarovali tudi nekatere sledi, a tiskovni predstavnik Hirt tega ni niti potrdil niti zanikal. Ob približno 14. uri je po železniški progi sicer znova stekel promet.