Preganjavica

Pogrešanega programerja našli mrtvega v ozkem jašku nad kopalnico

R.T.
19. 2. 2021, 08.46
Posodobljeno: 19. 2. 2021, 08.49
Deli članek:

Iskali so ga mesec dni, zdaj so ga končno našli mrtvega v skritem kotičku njegovega doma.

San Francisco Police
Christopher Woitel

50-letnega računalniškega programerja Christopherja Woitela iz San Francisca so pogrešali vse od 13. januarja. Da ga ni na spregled, je takrat policiji naznanila njegova mama, potem ko z njim štiri dni ni uspela vzpostaviti stika. Preiskovalci so od takrat tavali v temi, kljub nekaterim zaskrbljujočim znakom, da je bil Woitel v zadnjem času v duševni stiski, jim namreč ni uspelo izbrskati nobene oprijemljive sledi. Vse do tega ponedeljka.

Kot so v sredo pojasnili policisti, so njegove posmrtne ostanke našli v ozkem jašku nad kopalnico v njegovem stanovanju, ki je bil »skrit pred očmi« preiskovalcev. To namreč ni bilo prvič, da so organi pregona pregledali njegovo domovanje. Pred mesecem dni je tam brskal tudi zasebni detektiv, ki ga je najela njegova družina. Tudi on je domovanje zapustil praznih rok. Tako detektiv kot poicisti na kraju sicer niso našli sledi kaznivega dejanja.

Paranoja

Njegovo truplo se je nahajalo v približno 90 centimetrov širokem jašku, v katerega je najverjetneje zlezel s strehe zgradbe, so še pojasnili policisti. Izvlekli so ga šele po posredovanju gasilcev, ki so se morali s tehničnim posegom prebiti skozi strop kopalnice. Čeprav preiskovalci niso našli znakov nasilnega ali kaznivega dejanja, so truplo poslali na obdukcijo, izsledki katere pa še niso znani.

Sicer pa je Woitelova družina razkrila, da je v zadnjem obdobju kazal znake depresije, postajal pa naj bi tudi vse bolj paranoičen, zlasti po napadu na ameriški Kapitol. Takrat naj bi družini tudi tarnal, da bo pobegnil v gorovje. Preganjavica bi lahko bila tudi kriva, da se je znašel v ozkem jašku, kjer je umrl.