Preveliko breme

Starša umorila malo Sophie (3), pomagala tudi babica

R.T:
12. 2. 2021, 13.37
Posodobljeno: 12. 2. 2021, 13.38
Deli članek:

Triletna deklica Sophie, ki je imela hude motnje v duševnem razvoju, je bila družini kot kaže v preveliko breme.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Čeprav se je grozota zgodila že maja lani, je švicarska javnost zanjo izvedela šele v teh dneh. Kot poroča portal blick.ch, v kehi v švicarskem kantonu Aargau že mesece ždita starša zdaj že pokojne triletne deklice, ki je bila žrtev nasilnega dejanja. Sodelovanja pri zločinu je osumljena tudi dekličina babica. Kot kaže, je bila triletna Sophie T., dete s hudimi motnjami v duševnem razvoju, družini v preveliko breme.

Sophie je umrla v noči na 6. maja, a so organi pregona hitro ugotovili, da ni šlo za naravno smrt. Tri mesece pozneje so se v lisicah znašli njen 30-letni oče, 28-letna mama in 50-letna babica. Državno tožilstvo je prepričano, da sta Sophie umorila njena starša, babico pa sumijo sodelovanja, ki pa na sojenje zdaj čaka s prostosti.

Kriminalisti so zaradi interesa preiskave zločin dolgo časa skrivali pred javnostjo, a se je po poročanju portala o njem razvedelo zdaj, ko je mama, sicer nemška državljanka, sodišče zaprosila za odpravo pripora. Sodišče je njen zahtevek zaradi tveganja pobega zavrglo. Mama, sicer brezposelna gospodinja, v Švici živi od leta 2015, že pred tem pa so se iz Nemčije tja preselili njeni starši. Portal še poroča, da naj bi šlo za razmeroma samotarsko dekle brez hobijev, ki si v Švici ni našlo veliko prijateljev, če sploh kakšnega. Končno naj bi se v skupen dom v kraju Bremgarten ugnezdila z dve leti starejšim partnerjem. Nekaj mesecev pred smrtjo male Sophie so se nato preselili na drug konec mesta, a imajo nekdanji sosedje o družini povečini dobro mnenje, čeprav so se pojavile govorice, da naj bi se izselili zaradi dolgov.