»Zdaj ga sovražim«

Družinska tragedija v Cloppenburgu: Viktor umoril soprogo Anno in sina

R.T.
1. 2. 2021, 18.59
Posodobljeno: 1. 2. 2021, 19.05
Deli članek:

V Nemčiji se sprašujejo, ali je policija storila vse, da bi zaščitila mamo in šestletnega sina, ki jo je v soboto umoril soprog in oče Viktor.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Cloppenburg, mesto v nemški zvezni deželi Spodnja Saška, je v soboto pretresla tragedija. 30-letni Viktor T. je v družinskem stanovanju z nožem umoril svojo 27-letno ženo Anno in šestletnega sina Alexandra. Ko je postalo jasno, da je bil Viktor že star znanec policije, so se lokalni prebivalci začeli spraševati, ali bi lahko policija dvojni umor preprečila.

Kot poročajo nemški mediji, se kraj zločina nahaja na razmeroma idiličnem, mirnem območju tega mesta s približno 170.000 prebivalci. Družina T. je živela v stanovanju v stanovanjskem kompleksu, ki so si ga delili s še tremi družinami. Tja so se preselili pred štirimi leti. »Viktor je bil moj najboljši prijatelj, zdaj ga sovražim. Anna mi je bila kot sestra. Viktorja je ljubosumlje razjedalo brez kakršnega koli razloga, ljubosumen je bil tudi name. Soproga ga je ljubila! Vedno sta se prepirala, ko je na Instagramu objavila kakšne nove fotografije,« je za RTL pojasnil sosed Roman, ki je sicer priznal, da je Viktor rad povzročal raznovrstne težave. Po njegovih besedah so bile posredi tudi psihološke težave, pa tudi alkohol, zaradi česar so bili policisti pogosto na obisku. Zdaj že nekdanji prijatelj je še pojasnil, da mu je Viktor večkrat omenjal ločitev, saj naj bi bil nezadovoljen s trudom, ki ga Anna vlaga v gospodinjska opravila. Zadnji mesec in pol naj bi bila sicer večinoma doma, saj si je v službi poškodovala prste na roki. Delala je namreč v tovarni za predelavo mesa.

Za RTL je spregovoril še en sosed, ki je dejal, da družina sicer ni vzbujala kakšne posebne pozornosti. Iz stanovanja je bilo sicer pogosto slišati prepire, a »nič nenavadnega, kot v vsaki družini.« A naj bi bila oba ljubeča starša. Zakaj je Viktor sobotno popoldne videl rdeče, zaenkrat ostaja neznanka.