1200 evrov in 18 kazenskih točk

Sredi Maribora s hitrostjo, ki je previsoka tudi za avtocesto

A.S.
1. 2. 2021, 16.38
Posodobljeno: 1. 2. 2021, 17.16
Deli članek:

Dovoljeno hitrost je prekoračil skoraj za dvakrat.

PU Maribor
Pohodil je plin in skoraj za dvakrat prekoračil dovoljeno hitrost.

Pred skoraj enim tednom so mariborski policisti poročali o vozniku avtomobila znamke BMW, ki je na Ptujski cesti v Mariboru, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 127 kilometrov na uro. Namen obvestila, ki so ga posredovali medijem, je bil "opozorilo vsem voznikom in udeležencem v cestnem prometu, naj vozijo strpno, naj upoštevajo cestno prometne predpise in naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim ter vremenskim razmeram".

Da je nemalo takšnih voznikov, ki opozorila mož v modrem preslišijo, je v četrtek dokazal voznik, ki je sedel za volanom avtomobila znamke Audi. Na istem delu Ptujske ceste v Mariboru je plin pohodil še bolj kot predhodnik. Vozil je 138 kilometrov na uro, kar je skoraj dvakrat več od največje dovoljene hitrosti. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

"Policisti znova, kot že velikokrat doslej voznike opozarjamo, da naj vozijo strpno, po prometnih predpisih in hitrost vožnje prilagodijo prometnim in vremenskim razmeram. Policisti s kontinuiranim nadzorom cestnega prometa posebno pozornost namenjamo prav tistim voznikom, ki huje kršijo cestno prometna pravila in s svojo vožnjo ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu, zoper takšne voznike pa dosledno ukrepamo," so ob tem sporočili s Policijske uprave Maribor