pijan povozil dva pešca

Prevozil rdečo luč in ubil dva pešca, sodijo mu že drugič

S.S.
25. 1. 2021, 20.15
Posodobljeno: 26. 1. 2021, 08.39
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje Janu Korošcu, ki je marca 2019 na Dunajski cesti pijan in pod vplivom mamil povzročil prometno nesrečo, v kateri sta umrla dva pešca.

B.K.
Prizorišče prometne nesreče v kateri sta življenje izgubila dva pešca.

Korošcu sodijo že drugič, za zadnjem naroku pa so ponovno zaslišali psihiatričnega izvedenca Dragana Terziča, ki ocenjuje, da je bil obtoženi v kritičnem času neprišteven zaradi vpliva alkohola in mamil.

»Zaradi vpliva zaužitih substanc ni mogel obvladovati svojih dejanj. Medtem ko je bila zmožnost razumevanja lastnega ravnanja prizadeta v bistveni meri,« je poudaril Terzič. Spomnimo: nesreča se je zgodila 8. marca 2019 ponoči na križišču Dunajske ceste z Vilharjevo. Milan Đukić je zaradi posledic nesreče umrl takoj, Mićo Jožić pa slabi dve uri pozneje v kliničnem centru. Kljub omejitvi hitrosti 60 kilometrov na uro je Korošec v 53 in 64 let stara pešca trčil s hitrostjo približno 89 kilometrov na uro, prevozil pa je tudi rdečo luč. Đukića in Jožića je odbilo po cesti, odbilo pa je tudi Korošca, ki je trčil v drog javne razsvetljave, potem pa se je s precej razbitim passatom še kakšnih pet kilometrov peljal v smeri Črnuč.

S.S.
Korošec je na prvem sojenju dobil sedem let in osem mesecev zapora, a so višji sodniki sodbo razveljavili.

Potrebuje obvezno zdravljenje

V bližini bencinskega servisa na Dunajski cesti 133 se je obtoženi, ki je vozil po napačni strani ceste, skoraj zaletel v taksista Marja G., temu se je s spretnim manevrom uspelo izogniti čelnemu trčenju. Korošec, ki je na prvem sojenju dobil sedem let in osem mesecev zapora, a so višji sodniki sodbo razveljavili, je zasvojen z različnimi psihoaktivnimi substancami. Pred nesrečo je skoraj dnevno jemal heroin, občasno kokain, užival alkohol ... Terzič vztraja, da mladenič potrebuje obvezno ambulantno zdravljenje. Ponovil je tudi, kar je povedal že na prvem sojenju: da je bila nesreča za Korošca tako hud dogodek, da ima lahko izrazito močan motiv za dolgoročno abstinenco. In da če ne bo več užival mamil, je verjetnost, da znova povzroči nesrečo, minimalna. Sojenje se bo nadaljevalo v sredo.