Poskus uboja

Vzglavnik ji je trdo pritisnila na glavo

R.T.
4. 1. 2021, 14.03
Posodobljeno: 4. 1. 2021, 14.39
Deli članek:

V nedeljo popoldan se je v Socialno-varstvenem zavodu Hrastovec pripetilo kaznivo dejanje poskusa uboja.

Profimedia
Fotografija je simbolična

S Policijske uprave Maribor so javnost seznanili z nedeljskim poskusom uboja. Ena od varovanka vzgojnega zavoda je z vzglavnikom poskušala zadušiti drugo varovanko, ki je ležala na postelji. Izvršitev uboja je zadnjih hip preprečil zaposleni.

Zaradi občutljivosti informacij o »posebej zaščitenih osebah«, kamor spadata storilka in oškodovanka, policija o dogodku ne sme posredovati več informacij.

V zavodu Hrastovec je lani prišlo do treh podobnih incidentov, nazadnje julija, pred tem pa tudi februarja in marca. V primeru moškega, ki se je poleti spravil na sostanovalca, zaradi neprištevnosti tožilstvo ni vložilo klasične obtožnice, pač pa ga je po poročanju Večera napotilo na obvezno psihiatrično zdravljenje.

V obeh ostalih primerih je prav tako šlo za napada z vzglavnikom, pri čemer je sodišče za enega ocenilo, da je bila intenziteta ravnanja storilke premajhna, da bi lahko govorili o poskusu uboja, v drugem pa je oskrbovanko zavoda, katere zmožnost razumevanja naj ne bi bila bistveno zmanjšana, obsodilo na štiri leta in osem mesecev zapora, piše STA.