Verižno trčenje in še več

FOTO: Ledeni dež in neprevidni vozniki poskrbeli za kaos na primorski avtocesti

S.R.
29. 12. 2020, 19.17
Posodobljeno: 29. 12. 2020, 20.02
Deli članek:

Razmere na slovenskih cestah so bile danes vse prej kot ugodne, kar se je odražalo tudi v zveriženi pločevini, ki je zasedla predvsem primorsko avtocesto.

PGD Dolnji Logatec
Verižno trčenje med Logatcem in Uncem.

Kot smo že poročali, je danes na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem v smeri Kopra prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil in kombi. Ljubljanski policisti so pozneje dodatno pojasnili, da je v nesreči nastala zgolj materialna škoda in da je bila ta posledica neprilagojene hitrosti voznikov vseh treh avtomobilov. Vsi so si prislužili tudi globo.

V smeri Kopra je nato prišlo še do prometne nesreče, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v odbojno ograjo. Na srečo jo je tudi ta voznica odnesla brez poškodb, ni je pa odnesla brez denarne kazni. A to še ni vse, policisti so namreč na tem odseku zaznali še eno prometno nesrečo dveh osebnih vozil, v kateri pa je nastala zgolj manjša materialna škoda. 

Počilo je tudi v drugi smeri, torej v smeri Ljubljane. V nesreči med Uncem in Logom je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Tudi ta voznik se v nesreči ni poškodoval, domov pa je odšel z globo v žepu. Še ena nesreča se je pripetila pred izvozom Unec, nastala pa je zgolj manjša materialna škoda.

Promet v obeh smereh je že sproščen, še sporočajo iz PU Ljubljana, kjer voznike znova pozivamo, naj vozijo s prilagojeno hitrostjo in na zadostni varnostni razdalji. "Svetujemo, da se v zimskih razmerah na pot odpravite le če je nujno, vozila pa naj bodo očiščena in opremljena s predpisano zimsko opremo. Vozite strpno, brez naglih manevrov, ob zastojih pa ustvarite reševalni pas. Bodite pripravljeni tudi na nenadne spremembe, ki lahko nastanejo na določenih odsekih cest (večja količina snega ali vode na cesti, poledenelo vozišče, leden dež, plundra…). V takih razmerah je še toliko bolj pomembno, da vozimo na zadostni razdalji, s prilagojeno hitrostjo, da se lahko izognemo vsem nevarnim situacijam," so zaključili.