Padal ledeni dež

Na primorski avtocesti trčilo sedem vozil in kombi

S.R.
29. 12. 2020, 16.57
Posodobljeno: 29. 12. 2020, 17.17
Deli članek:

Razmere na slovenskih cestah so mestoma kočljive, celo nevarne. V dveh prometnih nesrečah na primorski avtocesti je bilo udeleženih kar osem vozil.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Na primorski avtocesti je danes med Logatcem in Uncem prišlo do dveh prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih več vozil, sporočajo ljubljanski policisti.

Po prvih podatkih je v smeri Kopra prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila in kombi. V smeri proti Ljubljani pa so trčila tri osebna vozila. Po podatkih prometno-informacijskega centra je eno od vozil trčilo v ograjo. Sicer naj ne bi šlo za hujše nesreče, pred tem pa je na tem odseku padal leden dež, zaradi česar je cesta mokra in spolzka, še sporočajo policisti. Promet poteka samo po odstavnih pasovih in v obeh smereh nastajajo kolone.

Policisti vse udeležence v prometu pozivajo, naj prilagodijo hitrost vožnje in upoštevajo varnostno razdaljo. Na mestu nesreče ali ob zastojih naj vozniki ustvarijo reševalni pas ter upoštevajo navodila policistov in upravljalca ceste, pri tem pa naj bojo strpni.