Zagonetka

»Nashville in svet me ne bosta nikoli pozabila,« je dejal tihi mož, preden se je razstrelil

S.R.
28. 12. 2020, 20.57
Posodobljeno: 28. 12. 2020, 21.47
Deli članek:

Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI pozna identiteto glavnega osumljenca, preiskavo so zdaj usmerili v iskanje njegovega motiva.

Profimedia
Anthony Quinn Warner je bil po navedbah soseda tih mož, ki ni izstopal.

Kot smo že poročali, organi pregona za božični napad v središču Nashvilla, v katerem so se poškodovale tri osebe, sam storilec pa se je skupaj z bombo oziroma eksplozivom razstrelil, sumijo 63-letnega Anthonyja Quinna Warnerja iz Antiocha, sicer predmestja te svetovne prestolnice country glasbe. Gre za serviserja računalnikov in druge elektronike, za katerega ni znano, da bi doslej izstopal z zagovarjanjem kakšne posebne politične ideje. Preiskovalce tako celotna zadeva še vedno bega. Se mu je zgolj omračil um? 

Kot zdaj poroča tiskovna agencija AP, je z Warnerjem le nekaj dni pred eksplozijo spregovoril njegov sosed Rick Laude. Ta ga je namreč 21. decembra srečal ob poštnem nabiralniku pred njegovo hišo, ko je sam sedel v avtomobilu. Ustavil je in ga vprašal, »ali ti bo Božiček letos prinesel kaj lepega?«. Na kar mu je Warner odgovoril: »O, seveda, Nashville in svet me nikoli ne bosta pozabila.« 

Profimedia
Po eksploziji so v povezavi z Warnerjem preiskali to hišo.

Laude, 57-letni voznik tovornjaka, po lastnih besedah takrat nad odgovorom ni bil presenečen, opazka se mu ni zdela nič posebnega, a je tisti trenutek, ko so ga kot glavnega osumljenca za eksplozijo označili organi pregona, obstal s povešeno čeljustjo. »Pri obnašanju tega človeka ni bilo nič sumljivega. Bil je preprosto tih mož,« je dejal zaprepaden sosed. 

Iskanje motiva zaenkrat ni obrodilo sadov, so danes potrdili preiskovalci. David Rausch, direktor regionalnega urada FBI, je denimo v današnjem intervjuju za NBC pojasnil, da »upajo, da bodo prišli do odgovorov, a da to včasih pač ni mogoče. Najboljši način, da ugotoviš motiv, je pogovor s to osebo. V tem primeru to ni mogoče.« O Warnerju je tako zaenkrat znano le to, da se pred tem dejanjem še ni znašel na policijskem radarju, v policijski kartoteki pa ima le en zaznamek iz leta 1978, ko so ga aretirali zaradi marihuane.