Črna kronika

Pijan Mariborčan zaspal na tirih v Kopru

S.S.
28. 12. 2020, 21.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 Na Prevaljah je nekdo na pokopališču vlomil v svečomat. Lopov je ukradel nekaj kovancev, precej večjo škodo pa je povzročil s poškodovanjem avtomata.

9 V Sežani je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo, ko pa je oškodovanka začela kričati, si je premislil in hišo zapustil, ne da bi kaj ukradel.

8 V vasici Zajelšje pri Ilirski Bistrici je nemški ovčar preskočil ograjo in do smrti ogrizel sosedovega psa.

7 Osemnajstletna ženska z velenjskega območja in 32-letna ženska iz Radelj ob Dravi sta stike z oškodovancema vzpostavili prek različnih spletnih portalov in oglasnih rubrik, kot so ona-on, on išče njo in podobno. Oškodovanca sta prepričali s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da potrebujeta denar za zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav oziroma za študij Grozi jima do osem let zapora.

6 V Uršnih selih je nekdo vlomil v objekt, namenjen sušenju mesa. Lastnica pogreša za 600 evrov suhomesnatih dobrot.

5 Krški policisti so med kontrolo prometa v Drnovem ustavili voznika audija s tremi sopotnicami. Eni izmed žensk so zaplenili 18 kosov novih oblačil, saj ni znala pojasniti njihovega izvora, policija pa sumi, da so bila oblačila ukradena. Sledi ji kazenska ovadba.

4 V Slavini pri Postojni je nekdo iz odprtega dela hleva ukradel štiri profesionalna sedla, v skupni vrednosti 20 tisoč evrov.

3 V bližini Šmartinskega jezera so vandali uničili WC-kabino.

2 Kranjski policisti so prejeli klic osebe s pozivom: »Na pomoč!« Nato je bila zveza prekinjena. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ženska klicala zgolj zato, da bi prestrašila partnerja, na vrnjene klice policije pa se ni oglašala, ker ji je bilo nerodno. Sledi ji globa zaradi neupravičene povzročitve intervencije.

1 Koprske policiste je vlakovodja obvestil, da na glavni železniški postaji na tirih pred potniškim vlakom leži moški. Ugotovljeno je bilo, da gre za 38-letnega Mariborčana, ki je pijan tam pač zaspal. Zaradi spanja na javnem kraju mu je bil izdan plačilni nalog, oglobljen pa bo tudi zaradi gibanja zunaj svoje regije.