v dopoldanskih urah

FOTO: Na območju Krškega v požaru ugasnilo življenje

A.S.
22. 12. 2020, 19.11
Posodobljeno: 23. 12. 2020, 09.56
Deli članek:

V požaru je ena oseba umrla, drugo poškodovano osebo pa so reševalci oskrbeli in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

PGE Krško
V požaru gospodarskega poslopja v Venišah je ena oseba umrla.

Identiteto pokojnega kriminalisti še potrjujejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 

Malo pred 11. uro je zagorelo v gospodarskem poslopju v kraju Veniše, ki se nahaja v občini Krško, je poročala Uprava za zaščito in reševanje. V požaru je umrla ena oseba.

Posredovali so gasilci PGE Krško, PGD Leskovec in Velika vas. Ko so prišli na kraj je bil požar ostrešja in etažnih prostorov polno razvit. V prostoru so bila razredčila, barve in dve plinski jeklenki, zato je obstajala nevarnost eksplozije, so sporočili krški gasilci in dodali, da so jeklenki uspeli ohladiti in ju odnesti na varno. "Ko smo požar delno omejili in omogočili vstop gasilcev v objekt smo pričeli tudi z preiskovanjem prostorov, ker je obstajal sum, da je v prostorih ujeta oseba, kar se je kasneje tudi potrdilo. Najdeni osebi žal ni bilo več pomoči, ob tem izrekamo svojcem iskreno sožalje," so zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Ognjeni zublji so dodobra dodelali objekt, v katerem je bilo tudi več delovnih strojev, nastala je večja premoženjska škoda.

Reševalci so drugo poškodovano osebo - po podatkih novomeških policistov gre za 45-letnega moškega - oskrbeli in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe. 

Požar tudi na Rakitni

Nekaj minut pred tem pa je zagorelo tudi na Rakitni. S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bil po do sedaj znanih podatkih v požaru huje poškodovan 41-letni moški, ki so ga s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v urgentni blok ljubljanskega kliničnega centra, njegovo življenje pa je ogroženo. 

Po prvih podatkih je zagorelo v lopi ob hiši, v kateri je bil poškodovani 41-letnik, nato pa se je razširil še na leseno hišo, tako da je nastala tudi večja materialna škoda, saj sta pogorela oba objekta.