v času policijske ure

FOTO: 22-letnik povzročil nesrečo, 42-letnik po trčenju ostal ukleščen v vozilu

A.S.
16. 12. 2020, 15.16
Posodobljeno: 16. 12. 2020, 15.17
Deli članek:

Do nesreče je prišlo v času policijske ure.

PGD Idrija
Posledice včerajšnje nesreče.

Včeraj so bili nekaj čez 22. uro policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Idrije. Možje v modrem so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Spodnje Idrije proti Idriji. Ko je pripeljal v neposredno bližino prehoda za pešce, je z njegove desne strani s parkirišča gospodarske družbe pripeljal 42-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zavijal levo proti naselju Spodnja Idrija.

22-letnik je kljub zaviranju zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji levi del drugega avtomobila. 42-letni voznik je po trčenju ostal ukleščen v vozilu.

Kasneje so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so ukleščenega voznika osebo s tehničnim posegom rešili, nato pa so ga na kraju oskrbeli reševalci. Predvidoma lažje poškodovanega 42-letnika so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Idrijski policisti bodo zoper 22-letnega povzročitelja prometne nezgode glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.