Vitamin D

Ko z D3 poskrbite zase, ne pozabite na svoje otroke

Promocijsko sporočilo
16. 12. 2020, 15.20
Deli članek:

O vitaminu D in predvsem njegovem pomankanju pri odraslih je bilo v zadnjem času kar veliko govora in veliko napisanega in nesporno ugotovljeno, da vitamin D zdravniki in nutricionisti priporočajo kot prehransko dopolnilo.

Profimedia
Otroci

Kaj pa vitamin D in naši otroci? Dokazano je namreč, da se brez dovolj aktiviranega vitamina D v telesu ne more absorbirati kalcij, ki je nujen za signalizacijo med možganskimi celicami za razvoj in zdravje kosti in zob.
Stroka je tudi v tem primeru enotna, da je dodajanje vitamina D otrokom nadvse dobrodošlo z več vidikov: ne le za zdravo izgradnjo kosti in zob, temveč tudi za preprečevanje rahitisa, za močan imunski sistem, vitamin D pa lahko prepreči marsikatero avtoimuno obolenje.

Prav tako je dovolj vitamina D nujno za zdrav razvoj možganov ter preprečevalno deluje na raka. Tudi astmo in pogoste bronhialne težave pri otrocih lahko povezujemo s pomanjkanjem vitamina D, kot tudi pojav diabetesa in sladkorne bolezni. V današnjemu času so zelo pogoste številne alergije, katerih pojavnost prav tako lahko povezujemo s pomanjkanjem vitamina D.
Največje pomanjkanje vitamina D je pri afriških otrocih, saj jim melanin, kožni pigment, preprečuje nastajanje vitamina D, a tudi naši otroci posebej v zimskem času pomanjkanjem vitamina D močno občutijo.

Otroci do 1. leta in nosečnice so med najbolj ogroženimi skupinami, ko govorimo o pomanjkanju vitamina D in tudi pri nas, tako kot drugod po svetu, je zaznati slabo oziroma premajhno dopolnjevanje vitamina pri predšolskih in šolskih otrocih in do 3. leta starosti.

Samo iz hrane tako svojemu kot otrokovemu telesu ne moremo zagotoviti dovolj vitamina D, zato je toliko bolj dobrodošlo tekoče prehransko dopolnilo Holistic Vitamin D3 za otroke, ki med prehranskimi dopolnili vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranil dosega najvišjo kvaliteto.

Strokovnjaki s hoslistic.si svoj izdelek B3 za otroke opišejo s ponosom: "Vitamin D3 pripomore k rasti in razvoju kosti, krepi imunski sistem, spodbuja delovanje mišic, ohranja zdrave in močne zobe ter zmanjšuje utrujenost. Vitamin D spodbuja absorpcijo kalcija in fosforja, ki sta potrebna za normalno rast in razvoj kosti otrok. Kakovostno dopolnilo pa je obogateno tudi z vitaminom C in cinkom, ki pripomoreta k boljšemu delovanju imunskega sistema, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, spodbujanju kognitivnih funkcij (spomin, pozornost, govor ...), večji absorpciji železa za zdravo kri, izgradnji kolagena, ki ga potrebujejo vse celice v telesu ter ohranjanju zdrave kože, las in nohtov. Kakovostno prehransko dopolnilo se lahko pohvali s certifikatom GMP, ki zagotavlja izvajanje dobre proizvodne prakse v nadzorovanih pogojih. Pri izdelavi pa sledi najvišjim farmacevtskim standardom."

Prehransko dopolnilo Holistic Vitamin D3 za otroke je brez glukoze, brez laktoze, brez GSO in primerno za vegane. Pri holistic.si nam za konec zaupajo še en podatek, ki bo verjetno razveselil prav vse starše: "Da bi otrokom (in staršem) olajšali uživanje vitamina D3, mu je dodan priljubljen okus gozdnih sadežev. Pol merice (2,5 ml) lahko zaužijete neposredno ali pa preprosto vmešajte v vodo ali drugo pijačo. En dnevni odmerek zadošča dnevni potrebi po vitaminu D3."