pesnik

54-letnemu Nenu sodila prijateljeva lovska puška

R.T.
15. 12. 2020, 13.47
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 14.02
Deli članek:

Kot kaže, je šlo za tragično nesrečo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj je nekaj po 17. uri v mestu Stari Grad na hrvaškem otoku Hvar prišlo do tragedije. Po poročanju lokalnih medijev je v samem središču starega mestnega jedra odjeknil strel iz lovske puške, ugasnilo je življenje, policisti pa so lastnika puške takoj aretirali.  Čeprav hrvaška policija podrobnosti dogodka v okviru preiskave ni želela razkriti, portal 24sata poroča, da je šlo za tragično nesrečo, v kateri je življenje izgubil 54-letni domačin Neno Božić.

Neno je po besedah sosedov priskočil na pomoč prijatelju I.K., ki se je očitno vračal z lova. Medtem ko je I.K. iz prtljažnika pobiral stvari, je v nekem trenutku Božiću izročil puško, ta se je sprožila in ga smrtno ranila.

I.K. so privedli v prostore splitsko-dalmatinske policijske uprave, policija pa je novinarjem portala 24sata povedala, da kriminalistična preiskava še poteka.

Nesrečni Božič se je sicer rodil v Sarajevu, v Stari Grad pa je prišel kot otrok. Živel je sam in pisal pesmi. "Strašna tragedija. Seveda sem ga poznal vse življenje. Klicali smo ga Ćoro, bil je vesel človek, z vsemi se je pogovarjal, se šalil, vsi so ga poznali," je povedal eden od znancev 54-letnika in spregovoril tudi o I.K.: "Bila sta prijatelja, zanj in njegovo družino je to tragedija. Ne glede na rezultate preiskave ga bo do konca življenja nosil na duši".