Črna kronika

Od prvega trka do grožnje z nožem in klavrnega konca na avtocesti

G.G.
25. 11. 2020, 09.07
Posodobljeno: 25. 11. 2020, 11.10
Deli članek:

48-letnemu Nemcu je v torek zvečer uspelo povzročiti več prometnih nesreč, ki jim dodal še kraje avtomobilov in nasilne vložke.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Začelo se je v predmestju Karlsluheja nekaj pred 19. uro. Tam so poročali o prvem trku, v katerega je bil udeležen 48-letnik alžirskega porekla. Ena oseba je bila lažje poškodovana, povzročitelj pa je s svojim avtom, vozil je športnega terenca, pobegnil s kraja nesreče.

Čez pet minut je zbil kolesarko in imel prste še pri več trkih, zato so se za njim pognale policijske patrulje. Nekaj po 20. ure se je ubežnik prevrnil, njegov avto pa je zagorel. Kot je kasneje pojasnila policija, je po zadnji nesreči na cesti ustavil drug avto in voznici grozil z nožem. Voznica mu je prepustila avto, Alžirec pa je nadaljeval pot, drugi avti so se morali umikati zaradi njegove divje vožnje.

Naposled je zavil na avtocesto proti jugu. Ustavil se je na nekaj počivališčih in poskušal ukrasti avtomobile. Z grožnjami mu je uspelo »zavzeti« tovornjak, s katerim pa je spet hitro povzročil trk. Na dovozu na avtocesto je v megli naletel na osebno vozilo švicarskih registrskih tablic. Ni ustavil. Kljub temu, da je bil osebni avto »nalepljen« na tovornjak, ga je še nekaj časa vlekel po avtocesti. Badische Zeitung poroča, da so vozniki hupali, kazali vozniku tovornjaka naj ustavi, več jih je poklicalo policijo, ki je nekaj pred 21. uro ustavila ponorelega Alžirca in mu na roke nataknila lisice. V osebnem avtomobilu sta bili dve osebi huje poškodovani.