JAGODNI IZBOR

Ukradeni jagenjčki, izgubljena telica, gasilni aparat – bomba ...

S.S.
23. 11. 2020, 21.14
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Fotografija je simbolična.

10. V Kamniku je neznani storilec vlomil v klet. Lastnik pogreša ozimnico, pijačo in otroške plenice. Škode je za sto evrov.

9. S pašnika v Dekanih je nekdo ukradel pet jagenjčkov.

8. Na območju Polja ob Sotli je nekdo z železniške proge, ki se ne uporablja, ukradel 150 metrov tirov in s tem Slovenskim železnicam povzročil za najmanj 2000 evrov škode.

7. V Velenju so neznanci vlomili v vrtni center. Pogrešajo več različnih lončnic.

6. V Pekrah je 44-letnica kuhala kosilo, hkrati pa nudila pomoč otrokom pri šoli na daljavo. Na štedilniku se ji je medtem vnelo olje, posredovati so morali gasilci, žensko pa so z rešilcem odpeljali v mariborski klinični center, saj se je nadihala dima, a so jo po pregledu napotili domov.

5. V Litiji so štirje zakrinkani neznanci vlomili v hišo; ko jih je presenetil oškodovanec, pa so se izgovorili, da so uslužbenci policije. Med »hišno preiskavo« so »policisti« ukradli mobilni telefon, denar, bančne kartice ter pobegnili.

4. Blejski policisti so oglobili moškega, ki se je javno hvalil z vzponom na Triglav, zavedajoč se, da krši vladni odlok.

3. V Šoštanju je neznani storilec z zračnim orožjem streljal na policistko, ki je opravljala kontrolo prometa, in jo lažje poškodoval. Policija zbira obvestila o neznancu zaradi suma kaznivega dejanja napada na uradno osebo.

2. V Tolminu je krajan v reki Soči opazil gasilni aparat. Aktivirani so bili gasilci, ki so gasilni aparat potegnili iz vode in ugotovili, da je predelan in ima vžigalno vrvico. O najdbi so obvestili enoto varstva pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi severnoprimorske regije in policijo.

1. V naselju Prevalje pod Krimom v občini Brezovica je mlada telica ušla iz hleva in padla v reko Ljubljanico. Posredovali so gasilci, ki so s čolni preiskali del Ljubljanice med Podpečjo in Goričico pod Krimom, vendar telice niso našli.