Korona in letalski promet

Bodo lahko z letalom potovali le cepljeni?

C.E.
23. 11. 2020, 20.47
Posodobljeno: 23. 11. 2020, 20.50
Deli članek:

Kaj se bo v bližnji prihodnosti spremenilo na letih, posebej na mednarodnih. Eno od možnosti je nakazal direktor avstralskega letalskega prevoznika Qantasa.

Reuters
Veseli potniki po pristanku letala iz Melbourna.

Alan Joyce meni, da bodo morali potniki pred vstopom na letalo družbe Qantas najverjetneje pokazati potrdilo o cepljenju proti virusu SARS-CoV-2. »Mislim, da bodo to pravilo vpeljali tudi moji kolegi iz drugih letalskih družb,« je razmišljal Joyce v intervjuju za Nine Network. Avstralija ima še posebej stroge ukrepe pri prestopu meje. Vsak mora ob prihodu na ozemlje Avstralije v štirinajstdnevno karanteno, ukrep, ki bi v prihodnjih, upajmo da mesecih normalizacije, marsikoga odvrnil od potovanja.

Danes so lahko po 138 dneh zaprtja zaradi epidemije prebivalci znova prešli čez mejo med dvema najbolj poseljenima avstralskima zveznima državama Viktorijo in Novim Južnim Walesom. Prvič po 8. juliju lahko mejo prehajajo brez obvezne karantene.
Letalski družbi Qantas in Jetstar sta prodali 25.000 kart v prvih 48 urah, ko so pred dnevi napovedali odpravo obvezne karantene.
Pred pandemijo covida-19 je bila letalska povezava med Sydneyjem in Melbournom druga najbolj prometna na svetu.