So ga namlatili?

FOTO: Glavni osumljenec v primeru male Maddie sodišče zapustil s polomljenimi rebri

S.R.
17. 11. 2020, 14.34
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 14.35
Deli članek:

V zaenkrat še nepojasnjenem incidentu na sodišču jo je skupil Christian Brückner, glavni osumljenec v primeru pogrešane Madeleine McCann, ki je pred 13 leti izginila v letovišču Praia da Luz na Portugalskem.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

43-letnega Brücknerja, ki v zaporu ždi zaradi drugega primera, povezanega z drogo, so včeraj v zvezi s tem primerom privedli na rutinsko obravnavo na sodišče v nemškem mestu Braunschweig. Na obravnavo je moral počakati v tamkajšnji priporni celici, a se je pred sodiščem že približno 15 minut po njegovem prihodu ustavil rešilec, ki ga je s polomljenimi rebri odpeljal v lokalno bolnišnico. Kdo mu je polomil dve rebri, zaenkrat še ni znano, po poročanju nemškega tabloida Bild pa nenavadno zadevo še vedno preiskujejo, a bi lahko bili v zadevo vpleteni pravosodni policisti. Brückner naj bi v celici »padel« in se polomil, pri čemer je njegov odvetnik Friedrich Fulscher zatrdil, da so ga poškodovali pravosodni policisti, zoper katere bo vložil uradno pritožbo.

Profimedia
S sodišča ga je odpeljal rešilec.

Nemški preiskovalci so sicer prepričani, da je Maddie mrtva in da jo je umoril ravno Brückner, a zaenkrat nimajo dovolj dokazov za vložitev obtožnice. Zaporna kazen, ki jo trenutno prestaja, se mu izteče januarja naslednje leto. Leta 2019 so ga sicer zaradi posilstva 72-letne Američanke, ki ga je leta 2005 zagrešil na Portugalskem, obsodili še na sedem let zapora, a se je na sodbo pritožil, sodišče pa o pritožbi še ni odločilo.

Profimedia
S sodišča ga je odpeljal rešilec.