Legenda formule 1

Kaj se dogaja s Schumijem? Bolj jasnega pokazatelja njegovega stanja še ni bilo

L.K.
17. 11. 2020, 14.21
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 14.26
Deli članek:

Michael Schumacher očitno je pri zavesti.

Profimedia
Pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel možganske poškodbe.

Nedavna izjava predsednika Svetovne avtomobilske zveze (FIA) Jeana Todta je najboljši pokazatelj do zdaj, da je sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 po hudi smučarski nesreči leta 2013 pri zavesti.

Michael Schumacher je hudo poškodbo glave utrpel med smučanjem v francoskih Alpah. Nekaj časa je preživel v umetni komi, le njegova družina pa ve, v kakšnem stanju je te dni. Todt, njegov veliki prijatelj, je eden redkih, ki ga smejo redno obiskovati.

Spremlja sina

74-letnik je za francoski RTL povedal, da Michael svojega sina Micka Schumacherja spremlja po televiziji. »Seveda Michael spremlja Micka. Mick bo prihodnje leto verjetno v formuli 1, kar bo velik izziv. Bilo bi veliko veselje, če bi na najvišji dirkaški ravni imeli novega Schumacherja,« je dejal Todt.

O Schumacherjevem zdravstvenem stanju je sicer povedal le malo. In nič novega. Da se bori, da mu je udobno in da dobro skrbijo zanj, je dejal.

Schumacher se trenutno nahaja v luksuzni vili na Majorki, katere prejšnji lastnik je bil Florentino Perez, predsednik nogometnega kluba Real Madrid.