JAGODNI IZBOR

Tako pijan, da ni vedel, kje je

S.S.
16. 11. 2020, 21.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. Na Ravnah na Koroškem so policisti obravnavali voznika, ki pred vožnjo ni očistil stekel na avtu, zaradi slabe vidljivosti pa je potem trčil v dve parkirani vozili. Izdali so mu plačilni nalog.

9. V Manžanu je nekdo domačinu iz poštnega nabiralnika ukradel pisemsko ovojnico s plačilnima karticama, pozneje pa še ovojnico s PIN-številkama. V nadaljevanju je opravil tudi dvig gotovine.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. Z osebnega vozila, parkiranega pod nadstreškom ob stanovanjski hiši v Socki, je neznani storilec ponoči ukradel vse štiri pnevmatike s platišči, pod avto pa podstavil lesena polena.

6. V Mostah v Ljubljani so trije neznanci vlomili v hišo. Ko jih je zalotila oškodovanka, pa so se izgovorili, da so uslužbenci policije, in od nje zahtevali dokumente. Ko je eden od roparjev ženski iz rok iztrgal denarnico z nekaj sto evri gotovine, so pobegnili. Policija nadaljuje zbiranje obvestil.

5. Na Cegelnici v Kranju je neznani storilec ukradel kolo rdeče-bele barve s košarico. Lopov je na dvorišču stanovanjske hiše pustil svoje staro, skoraj neuporabno kolo in vzel boljše.

4. Radeljski policisti so na območju Josipdola pri krivolovu zalotili 37-letnega domačina in mu zasegli samostrel s puščicami. Osumljeni naj bi imel na vesti štiri jelene, za kar bo kazensko ovaden, oglobljen pa bo tudi po zakonu o ohranjanju narave, zaradi vožnje po gozdovih in travnikih na območju Ribniške koče in Josipdola.

3. V Spodnjih Škofijah je domačinka policiji prijavila, da je moški, pokrit s kapuco, napadel otroka. Ugotovili so, da je do 11-letnika pritekel neznanec, ga začel strašiti, nato pa ga vrgel po tleh. Ko je otrok začel kričati, je moški pobegnil. Policija zadevo obravnava kot kaznivo dejanje grožnje.

2. V Bojanji vasi v občini Metlika so domačini na pomoč poklicali policiste zaradi pijanega voznika, ki je dirkal po vasi in grozil prebivalcem. Na kraju so prijeli 41-letnika, ki je za volan res sedel pijan (0,45 mg/l). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu za niz kršitev izdali plačilni nalog. Sledi tudi ovadba zaradi grožnje in kršitve nedotakljivosti stanovanja, saj je brez dovoljenja vstopil v hišo oškodovanca in mu grozil.

1. Ko so policisti v Majšperku 41-letnemu vozniku, ki prebiva v Ljubljani, odredili alkotest, sploh ni vedel, kje se nahaja, kako in zakaj je prišel tja, sicer pa je bil namenjen v Lenart. Ker se moški z rezultatom (0,88 mg/l) ni strinjal, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonil. Pridržali so ga do streznitve in zoper njega podali obdolžilni predlog. Izdali mu bodo tudi plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih. (ss, foto: Profimedia)

***FLEHA: Top flop tedna / Spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona POUDARK: V Spodnjih Škofijah je domačinka policiji prijavila, da je moški, pokrit s kapuco, napadel otroka ... CIFRA: 0,88 mg alkohola na liter izdihanega zraka je napihal »izgubljeni« Ljubljančan v Majšperku.***