Policistka lažje poškodovana

22-letnik v Velenju je grozil, da bo nekoga ubil! Paralizator ga ni ustavil

C.E.
11. 11. 2020, 18.09
Posodobljeno: 11. 11. 2020, 18.58
Deli članek:

Po dramatičnem in nevarnem dogajanju okoli poldneva v središču Velenja, so policisti predstavili podrobnosti.

STA
Policija pred Titovim trgom v Velenju.

Policisti so bili nekaj pred 12. uro obveščeni, da je na avtobusni postaji v Velenju prišlo do kršitve javnega reda in miru, je v izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec. Kaj se je dejansko dogajalo? 22-letni državljan BiH je grozil, da bi poškodoval sebe, grozil pa je tudi drugim. Omenjal je tudi, da bo nekoga ubil. Ko so policisti hoteli »izvesti postopek«, je zbežal. Policisti so stekli za njim, ga na Titovem trgu dohiteli  in že pripravljali »prisilna sredstva«, da bi ga ukrotili. Takrat je 22-letnik »uporabil nož, s katerim je istočasno napadel policiste, ti pa so uporabili strelno orožje,« je razložil Vogrinec. Šlo je za opozorilni strel. 

STA
Policija je sporočila, da je bil v velenjskem incidentu prvič uporabljen električni paralizator.

Ker se je nemirni mladenič še naprej zvijal in upiral, so policisti prvič v zgodovini slovenske policije uporabili električni paralizator. Očitno pa to ni zadostovalo, da bi ga »onesposobili«. Razboritež je spet prijel za nož in po glavi poškodoval policistko. Takrat so možje postave še enkrat streljali, to pot so ciljali in zadeli njega. Incident se je zaključil.

Policistko so odpeljali v celjsko bolnišnico, imela pa naj bi lažje poškodbe. Slabše je z napadalcem. Ta je huje telesno poškodovan, njegovo življenje pa ni ogroženo.

Ali je bil osumljenec pod vplivom psihosocialni substanc, za zdaj še ni znano. Policistom pa so po dogodku nudili psihosocialno pomoč.

Glede električnega paralizatorja, ki je bil pri nas tokrat prvič uporabljen, je Vogrinec pojasnil, da bo preiskava pokazala, zakaj njegova uporaba ni bila uspešna, saj osumljenca z njim niso uspeli onesposobiti.