Pomagal si je z jakno

Na letalu spolno zlorabil nezavestno potnico

L.K.
11. 11. 2020, 14.41
Posodobljeno: 11. 11. 2020, 14.43
Deli članek:

Dogajalo se je med 10-urnim letom. Njegova žrtev je bila 22-letna potnica.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Moški iz Kalifornije je bil obsojen na dvoletno zaporno kazen, potem ko je bil spoznan za krivega, da je leta 2018 na letu iz Londona do Seattla spolno napadel nezavestno žensko.

43-letni Babk Rezapour je bil za krivega spoznan že januarja. Obsodbo je dočakal v petek v Seattlu.

Zakrival z jakno

Rezapour naj bi 22-letnico na 10-urnem letu 10. januarja 2018 napadel večkrat. To zanj sicer ni bil prvi primer spolnega napada.

Potnica je pred letom vzela zdravila proti tesnobi in slabosti ter spila dva kozarca vina – enega ji je plačal Rezapour. Kot je opisala med sojenjem, je po zaužitju le stežka ostala budna. Kadar je prišla k sebi, ga je zalotila z roko pod njenim nedrčkom, na njenem stegnu, stopalih in genitalijah; zgodilo se je tudi, da je njeno dlan položil na svoj spolni organ. Početje je pred ostalimi potniki zakrival s pomočjo jakne.

Njegova DNK

Vidno pretreseno jo je v stranišču našel član posadke letalskega prevoznika Norwegian Air. Ko so Rezapourja postavili pred dejstvo, se ji je želel opravičiti. Kot je dejal, zato, ker jo je ponesreči brcnil.

Ob pristanku so 43-letnika pričakali policisti. Zanikal je, da se je kogarkoli dotikal, a je analiza pozneje v spodnjem perilu žrtve pokazala prisotnost njegove DNK.