Avstrijska Koroška

FOTO: Poledenela cesta in skok jelena povzročila zmešnjavo na cesti

G.G.
10. 11. 2020, 16.35
Posodobljeno: 10. 11. 2020, 18.57
Deli članek:

Iz Avstrije spet poročajo o hujši prometni nesreči, ki se je pripetila zaradi divjadi na cesti.

LPD Kärnten
V nesreči okoli 6. ure so bili udeleženi trije osebni avtomobili in tovornjak.

V zgodnjih jutranjih urah se je na poledeneli regionalni cesti v bližini Obervellacha (po slovensko Zgornja Bela) 34-letni voznik osebnega avtomobila poskušal izogniti jelenu, ki je skočil na cesto. Sunkovito je obrnil volan, se izmaknil jelenu, avto, ki je imel zadaj priklopljeno še prikolico pa je zaneslo na bankino, kjer je tudi obstal. Voznik je ostal nepoškodovan, poroča ORF.

Dirjajočega jelena in avto z opletajočo prikolico je opazila 51-letna voznica, ki je pripeljala z nasprotne smeri. Znižala je hitrost, pripravljena, da ustavi in po potrebi priskoči na pomoč vozniku avta s prikolico. 35-letna voznica, ki je pripeljala za njo, pa ni bila tako pozorna. Trčila je vozničin avto pred sabo, tako da je le tega odneslo na drugo stran vozišča. Tam pa počasi peljal tovornjak. Šofer je pritisnil na zavore, se poskušal umakniti, tovornjak pa je zdrsel po gladki cesti in pristal na travniku ob cesti.

Najslabše jo je odnesla 51-letna voznica, ki so jo morali gasilci s »tehničnim posegom« osvoboditi iz zverižene pločevine.

Poškodovala se je tudi 35-letna voznica. Obe so se helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Beljaku.

Še hujše posledice po trku z divjadjo so nastale v soboto v bližini Deutschlandsberga na avstrijskem Štajerskem. Takrat je voznica osebnega avtomobila zbila policista in lovca, ki sta po ogledu kraja nesreče, prečkala cesto. Policisti in gasilci zato opozarjajo, da vozniki znižajo hitrost, ko opazijo znak o prometni nesreči, modre signalne luči ali vklopljenje vse štiri smernike.