Usodne posledice

Voznico so zmedle luči, zbila je lovca in policista

C.E.
8. 11. 2020, 17.20
Posodobljeno: 8. 11. 2020, 17.25
Deli članek:

Okoli 19. ure v soboto sta bili policijska patrulja napotena na kraj prometne nesreče v bližini Deutschlandsberga na avstrijskem Štajerskem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Izkazalo se je, da je voznik osebnega avtomobila trčil v jelena. Avto je imel parkiran ob desnem robu vozišča, vključene pa je imel vse štiri smerne utripalke. Policista sta svoja avtomobila prav tako parkirala ob desnem robu in vklopila opozorilne modre luči.

Na kraju nezgode je že bil 63-letni lovec, ki je izsledil poškodovanega jelena. 57-letni policist je zakorakal čez cesto in se pogovoril z lovcem. Po ogledu in pogovoru sta se nameravala vrniti do avtomobilov. V tistem trenutku je po cesti pripeljala 51-letna voznica in trčila v policista in lovca. Kasneje je povedala, da so jo zmotile luči parkiranih avtomobilov, preveč je bila pozorna na njih in premalo na cesto.

Posledice so bile strašne. Tako kolegi policisti kot šokirana voznica so poškodovanima nudili prvo pomoč. Policist je umrl še pred prihodom reševalcev, lovca pa so poškodovanega odpeljali v bolnišnico.