Imel je 15 let

Učiteljica zapeljala učenca, po spolnih odnosih se je hotel pohabiti

R.T.
9. 11. 2020, 16.39
Posodobljeno: 9. 11. 2020, 16.55
Deli članek:

Pomočnico učitelja so strpali za zapahe, ker je imela spolne odnose s 15-letnim učencem, v katerega naj bi se zaljubila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pisalo se je leto 2014, ko je danes 32-letna, takrat pa 25-letna Fay Mcrobbie iz Wallingforda v Veliki Britaniji skušala omrežiti takrat 15-letnega učenca. Njuna »zveza« je trajala dve leti, nato pa si je on poiskal dekle svojih let. Ko je za to izvedela pomočnica učitelja, mu je napisala pismo, v katerem mu je zagrozila, da se bo ubila.

Hotel si je škodovati

Danes 22-letni izbranec je na sodišču povedal, da ji je moral biti v čustveno oporo. Sčasoma je zapadel v depresijo, saj ga je spravila tako daleč, da je bil njen edini prijatelj. Medtem ko se je je hotel znebiti, je ona načrtovala njuno skupno prihodnost. Da bi jo odvrnil, je celo razmišljal, da bi si iznakazil genitalije.

Začelo se je, ko ga je Mcrobbiejeva v osnovni šoli v Wokinghamu povabila na svoj tečaj borilnih veščin. Tečajev sta se udeleževala skupaj; tam sta se prvič poljubila in se vsaj desetkrat otipavala. Kmalu za tistim je sledil prvi spolni odnos. Kot je na sodišču povedal 22-letnik, na to ni bil pripravljen.

Ko se je njuna zveza obrnila na slabše, se je žrtev zaupala delodajalcu, ta pa je, z njegovo dovolitvijo, o tem obvestil policijo. Aretirali so jo maja lani, dejanje je pozneje priznala. Obsodili so jo na dve leti in štiri mesece zaporne kazni.