Pred blokom obležali trupli

Policisti o včerajšnji grozi na Obali: poškodbe ženske kažejo na nasilje, ni znakov o morebitni tretji osebi

S.R.
9. 11. 2020, 10.31
Posodobljeno: 9. 11. 2020, 12.24
Deli članek:

Identiteti oseb, ki sta včeraj umrli v Kopru, sta znani, preiskava primera pa še poteka.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Glede včerajšnje tragedije v Kopru, kjer so v jutranjih urah pred stanovanjskim blokom na Cesti na Markovec stanovalci našli trupli, so danes nekaj dodatnih informacij sporočili koprski policisti. Ti so obvestilo, da pod balkonom bloka ležita mrtva moški in ženska, včeraj malo po 8. uri prejeli od občanke. Na kraj se je nemudoma odpravila patrulja, ki je območje zavarovala. 

Nadalje so ugotovili, da gre za 49-letno Koprčanko in njenega 51-letnega zunajzakonskega partnerja, sicer državljana Hrvaške. Truplo sta bili poslani na obdukcijo, kriminalisti pa so se lotili preiskave, ki jo nadaljujejo tudi danes. O smrti njihovega državljana so obvestili tudi hrvaško diplomatsko-konzularno predstavništvo v Sloveniji.

Kaj se je zgodilo? Informacije so skope ...

Spomnimo, kot so včeraj poročale Primorske novice, so sosedje pred grozo iz stanovanja v devetem nadstropju slišali prepir in vpitje. Dodali so, da vse kaže, da je moški po prepiru v globino iz devetega nadstropja porinil žensko, nato pa za njo skočil še sam. Iz PU Koper so nato danes sporočili, da v tem trenutku teh navedb oziroma tega, ali je bilo storjeno kaznivo dejanje umora, še ne morejo potrditi, saj preiskovalne aktivnosti, vključno z obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino, še vedno potekajo. 

Kot je na opoldanski novinarski konferenci dodatno pojasnil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič, so policisti po preverjanju ugotovili, da osebi v preteklosti nista bili v nobenem postopku, povezanem s kršenjem javnega reda in miru oziroma kakršnim koli kaznivim dejanjem z elementi nasilja. Je pa Grandič pojasnil, da je imela ženska "določene poškodbe, ki kažejo na nasilje." Hkrati je potrdil, da na podlagi obvestil, ki so jih zbrali na kraju, kaže, da je v kritičnih trenutkih pred tragedijo v stanovanju prišlo do nekakšnega prepira. Dodal je, da zaenkrat ni znakov, da bi bila v času dogodka v stanovanju prisotna tretja oseba. Več informacij Grandič ni želel razkriti, saj preiskava še poteka, pri čemer čakajo tudi na izsledke obdukcije.