Nasilje in grožnje

Ko to celjsko barabo spustijo z verige, trepeta celotno mesto

S.R.
9. 11. 2020, 09.59
Posodobljeno: 9. 11. 2020, 10.03
Deli članek:

Celjskega »specialnega povratnika,« ki je med prestajanjem pogoje kazni v mestu sejal strah in trepet, so zdaj vsaj začasno spravili nazaj za rešetke.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Celjski policisti so v zadnjem mesecu in pol obravnavali večje število kaznivih dejanj z elementi nasilja, premoženjskih kaznivih dejanj ter kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Lopovščin in nasilja je osumljen 44-letni Celjan, ki so ga prejšnji teden pridržali. Kakšen je nabor dejanj, ki mu jih očitajo? 

Nasilje, izsiljevanje, ...

V prvi vrsti je osumljen nasilja v družini, saj se je v zadnjem mesecu in pol večkrat znesel nad ožjim družinskim članom, je pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin. Dodala je, da 44-letnika sumijo tudi izsiljevanja, saj je oktobra izsiljeval občanko, od katere je poskušal izmolzti denar. Grožnje s pretepom in požigom hiše je podkrepil z nožem. Konec meseca je nato zalezoval drugo občanko in ji prav tako grozil, da jo bo premikastil. Novembra je z grožnjami in udarci ustrahoval tudi nekega drugega občana, znesel pa se je tudi nad avtomobili v Celju in okolici. Da bi ustrahoval lastnike, jim je na vozilih prerezal pnevmatike. Temu je dodal krajo izpred enega od celjskih gostinskih lokalov, od koder je sunil okrasno skulpturo. V zadnjem mesecu in pol so ga sicer obravnavali tudi zaradi več kršitev javnega reda in miru, je dejala Trbulinova.

Hišna preiskava

Policisti so ga prejšnji teden obiskali in na njegovem domu opravili hišno preiskavo. Dom so zapustili »bogatejši« za večjo količino prepovedane konoplje, tri zračne puške, dva noža, bokser, zvezdo z rezili, tako imenovani »shuriken«, mobilni telefon in še nekaj drugih predmetov.

Odvisnik in specialni povratnik 

Kot so še pojasnili pri PU Celje, gre za odvisnika od prepovedanih drog in specialnega povratnika, ki ima za pasom že lepo bero tovrstnih kaznivih dejanj. Službe nima, zato svojo odvisnost od drog hrani s kaznivimi dejanji in preprodajo. V preteklosti so ga že pravnomočno obsodili, v času zadnjih lopovščin pa je prestajal pogojno kazen. Danes je stopil pred preiskovalnega sodnika, ki ga je poslal v pripor.