vudu?

Krvavi obredi na starodavnem pokopališču strašijo prebivalce norveškega mesta

R.T.
9. 11. 2020, 09.22
Posodobljeno: 9. 11. 2020, 09.28
Deli članek:

Norveška policija preiskuje sumljive rituale na starodavnem pokopališču.

Wikipedia
Pogansko svetišče Istrehågan na Norveškem.

Na starodavnem kamnitem svetišču in pokopališču Istrehågan, v bližini mesta Larvik na jugu Norveške, prebivalci že dlje časa odkrivajo sledi krvavih ritualov.

Sledovi ezoteričnih ritualov na tisočletje in pol starem kamnitem svetišču se tam sporadično pojavljajo že od leta 2018. Nazadnje so mimoidoči letošnje poletje tam odkrili kup plastičnih sveč, na sredi obglavljenega petelina, naokoli pa z belim prahom narisane nenavadne vzorce.

"Želimo, da se to početje konča," je za lokalne medije dejal tamkajšnji arheolog Ragnar Orten Lie, zato so v preiskavo zdaj vpletli policijo. Tej pomaga strokovnjak za religiologijo iz Univerze v  Linköpingu Fredrik Gregorius, ki skuša identificirati rituale. "Najprej smo mislili, da gre za okultne ceremonije, zdaj pa sumimo, da gre morda za vudu," je razložil Lie.

Istrehågan je starodavno kamnito svetišče in pokopališče, ki je nastalo za časa Rimske železne dobe v Skandinaviji, ko je rimska kolonizacija germanskih dežel poganska plemena potisnila na sever, v Skandinavijo.