Avtomobil je odbilo kar 60 metrov po cestišču

FOTO: V grozljivki v Labotski dolini ugasnila tri življenja. Ni znano, zakaj je 26-letnica ustavila in izstopila ...

S.R.
28. 10. 2020, 07.44
Posodobljeno: 28. 10. 2020, 07.45
Deli članek:

V hudi nesreči v predoru streljaj čez slovensko-avstrijsko mejo na avstrijskem Koroškem so umrle tri osebe.

Feuerwehr Wolfsberg
Na kraju nesreče je posredovalo kar 54 gasilcev.

Včeraj malo pred 16. uro je močno počilo v predoru na avtocesti v Labotski dolini. Kot poroča avstrijski časnik Heute, je 26-letnica iz Gradca po avstrijski južni avtocesti vozila v smeri Dunaja. Vozilo se je v predoru Großliedl, ki se nahaja na območju okraja Wolfsberg (Volšperk), iz zaenkrat še neznanega razloga ustavilo.

Voznica je iz avtomobila, v katerem so sedeli še 91-letni moški, 79-letna ženska in 14-letni dijak, izstopila in se sprehodila proti zadnjemu delu vozila. Po cestišču se je takrat že približeval voznik tovornjaka s polpriklopnikom, za volanom katerega je sedel 35-letni državljan Bosne in Hercegovine. Ta dogajanja pred seboj ni opazil pravočasno, s tovornjakom se je nesreči še poskusil izogniti, a je bil pri manevru neuspešen. Najprej je zadel 26-letnico, ki je bila na mestu mrtva, nato je trčil še v ustavljeno vozilo, ki ga je odbilo približno 60 metrov naprej. Usodne poškodbe je utrpela tudi 79-letnica na zadnjem sedežu avtomobila.

91-letnika, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, in 14-letnika so reševalci iz razbitin še uspeli rešiti, a so bile za prvega poškodbe usodne. Umrl je po sprejemu v bolnišnico. Hudo poškodovanega dečka so s helikopterjem prepeljali v celovško bolnišnico, stopnja njegovih poškodb pa trenutno ni znana. Voznik tovornega vozila je ostal nepoškodovan, alkotest pa je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola. 

Nesrečo še vedno preiskuje policija, avtocesta proti Dunaju pa je bila na tem odseku avtoceste zaprta do 20.30 ure. Na kraju je sicer posredovalo kar 54 gasilcev.