Izsiljevali in kradli tobak

36-letnega Koprčana so slekli do golega in ga porezali z nožem

C.E.
21. 10. 2020, 13.36
Posodobljeno: 21. 10. 2020, 13.39
Deli članek:

Policisti so prijeli izsiljevalsko tolpo z Obale.

PU Koper
Posledice enega od vlomov v trgovino.

Dramatično dogajanje se je odvijalo konec maja letos. 36-letnega Koprčana so na njegovem domu ugrabili neznanci in ga odpeljali v Piranu. Od njega so zahtevali denar, ki naj bi ga po njihovem nekomu dolgoval. Koprčan ni bil tega mnenja, zato so ga začeli mučiti. Sleči se je moral do golega, nato pa so ga z nožem porezali po, tako policija, »različnih delih telesa«. Denarja pa jim ni izročil. Zato so ga pustili golega, na pomoč je nato poklical ženo in zadevo prijavil policiji.

Koprski kriminalisti so že v naslednjih dneh našli izsiljevalce. Gre za 41-letnega neotesanca iz Sežane in dvojico pridaničev iz območja Postojne. Vsi trije so trenutno v priporu, kjer bodo počakali na sojenje zaradi izsiljevanja.

PU Koper
V trgovini so si na nezakonit način postregli s cigareti.

Ko so pri njih doma opravili hišne preiskave, so ugotovili, da je imel eden od njih prste vmes pri vsaj še treh tatvinah na območju Obale. V teh primerih so tolovaji vlamljali skozi vhodna vrata trgovin  in kradli tobačne izdelke. Trikrat v Izoli in enkrat v Kopru. Podjetje je bilo oškodovano za več kot 7000 evrov.