Tihi morilec

Velika tragedija pri Lukovici: iz objekta navsezgodaj odnesli očeta in sina, ni jima bilo pomoči

S.R.
17. 10. 2020, 08.23
Posodobljeno: 18. 10. 2020, 10.53
Deli članek:

Oživljanje je bilo neuspešno, oba sta umrla.

PGD Radlje
Fotografija je simbolična.

Tragedija se je pripetila v vasi Čeplje v občini Lukovica.

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, sta se ob približno 5. uri zjutraj v stanovanjskem objektu osebi zastrupili z ogljikovim monoksidom, tako imenovanim "tihim morilcem." Na kraju so posredovali gasilci CZR Domžale, PGD Blagovica in Lukovica, ki so osebi odnesli na plano. Reševalci NMP Domžale so še poskušali nuditi prvo pomoč, a je bilo za oba žal že prepozno. Gasilci so na kraju tudi preverili prisotnost plinov in ugotovili visoko koncentracijo ogljikovega monoksida. O dogodku so obvestili tudi policijo.

Portal domzalec.si medtem poroča, da naj bi umrla oče in sin, ki sta se domnevno zastrupila med kuhanjem soka na plinskem gorilniku. Po neuradnih informacijah portala so ju svojci nazadnje videli ob približno 19. uri zvečer, ker pa se ponoči nista vrnila, so posumili, da je nekaj narobe. V prostoru, kjer sta kuhala sok, so ju nato v zgodnjih jutranjih urah našli negibno ležati na tleh.

Kot v nedeljo pojasnili ljubljanski policisti, sta bili žrtvi stari 53 in 20 let, smrt pa je bila posledica uporabe plinskega gorilnika v zaprtem prostoru. Potrdili so, da gre najverjetneje za zastrupitev z ogljikovim monoksidom.