Prevažala Maročane

Italijan in Sirijec zaradi prevažanja migrantov čez mejo pred preiskovalnega sodnika

L.K./STA
20. 9. 2020, 21.02
Posodobljeno: 20. 9. 2020, 21.02
Deli članek:

Policisti bodo zaradi suma prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države k preiskovalnemu sodniku privedli 48-letnega državljana Italije in 51-letnega državljana Sirije, ki sta v soboto vsak v svojem avtomobilu prevažala Maročane, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so v soboto okoli 23. ure na območju Prigorice v občini Ribnica ustavljali osebno vozilo, a je z vožnjo pospešeno nadaljevalo, po krajšem času pa ustavilo. Ko sta policista pristopila do vozila z italijanskimi registrskimi tablicami, so iz vozila zbežali trije moški. Enega so policisti prijeli, gre za Maročana, ki je nezakonito prestopil mejo. Vozilo je vozil 48-letni državljan Italije, ki so ga policisti pridržali. Postopek z Maročanom pa še poteka.

Na območju Kočevja pa so policisti v soboto okoli 19. ure ustavili osebno vozilo, prav tako z italijanskimi registrskimi tablicami. 51-letni državljan Sirije je v vozilu prevažal tri državljane Maroka, ki so nezakonito prestopili mejo. Tudi tega voznika bodo policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, postopek s tujci pa še poteka, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.