Okužen zaposlena

Zaradi okužbe zaprli Center starejših Notranje Gorice

L.K./STA
20. 9. 2020, 18.15
Posodobljeno: 20. 9. 2020, 18.17
Deli članek:

Okužena v zadnjih dneh ni bila v stiku z oskrbovanci.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Center starejših Notranje Gorice je v soboto na svoji spletni strani zapisal, da se center zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom zapira, dokler ne bodo razjasnili epidemiološko slike, predvidoma pa za en teden. Po poročanju Radia Slovenija je z novim koronavirusom okužena zaposlena v domu, ki pa v zadnjih dneh ni bila v stiku z oskrbovanci.

Direktorica centra Ana Petrič je za radio povedala, da sta poleg zaposlene, ki je okužena, v karanteni še dve sodelavki. Sicer pa okužena ni imela znakov okužbe. Do testiranja je prišla, ker je to zahtevala od svoje zdravnice potem, saj njen otrok hodi v šolo, kjer so potrjene okužbe.

"Ob tej situaciji prenehajo veljati vsa dosedanja navodila. Obiski, specialistični pregledi, nakupovanje, izhodi in prihodi v center so onemogočeni. Takoj, ko se situacija razjasni in se izide najboljše možno pa pričnejo zopet veljati," je center zapisal na svoji spletni strani. Do takrat pa vse prosijo za razumevanje in strpnost, saj se trenutno ukvarjajo z reorganizacijo in stanovalci.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so v soboto šest okužb našteli med oskrbovanci v domovih za starejše, eno pri zaposlenem v domu in tri med zaposlenimi v zdravstvu.