Tragedija pri Gradcu

V nesreči s prikolico umrl štiriletni otrok, na kraju ga je po trušču našla mama

R.T.
12. 9. 2020, 08.17
Posodobljeno: 12. 9. 2020, 08.21
Deli članek:

V bližini Gradca na avstrijskem Koroškem je v nesreči z avtomobilsko prikolico včeraj popoldne življenje izgubil štiriletni otrok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V avstrijskem kraju Hofstätten an der Raab, ki leži le nekaj kilometrov vzhodno od Gradca, se je včeraj popoldne pripetila tragedija, v kateri je življenje izgubil štiriletni otrok.

Kot poročajo avstrijski mediji, je bila dvoosna prikolica parkirana na trati na dvorišču kmetije, pri čemer je bila zavarovana s parkirno zavoro in podložno klado. Ob približno 15.30 uri naj bi se iz neznanega razloga začela premikati po klančini, ustavila pa se je šele po 40 metrih, ko je zadela drevo. Trušč je pritegnil pozornost mame štiriletnika, ki je pritekla na kraj in tam našla hudo poškodovanega dečka. Tega so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Gradcu, kjer pa so lahko le še potrdili njegovo smrt. 

Več informacij o tragediji, ki jo še vedno preiskuje policija, ni znanih, svojcem štiriletnika pa trenutno nudijo psihološko pomoč. Ogled kraja so že opravili, zasegli pa so tudi prikolico, ki jo bo proučil strokovnjak.