Grozljivka na zahodu Nemčije

FOTO: 27-letnica umorila svojih pet otrok in skočila pod vlak

S.R.
3. 9. 2020, 16.06
Posodobljeno: 3. 9. 2020, 19.29
Deli članek:

V stanovanju v mestu Solingen na zahodu Nemčije so danes našli pet mrtvih otrok.

Reuters
Kraj zločina v Solingenu.

Nemčijo je danes pretresla neizmerna tragedija, ki se je odvila v nekem stanovanju v mestu Solingen v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Kot je za časnik Bild potrdila policija, so v stanovanju v tretjem nadstropju zgradbe naleteli na trupla petih otrok. Šlo naj bi za leto in pol, dve in tri leta stare deklice ter šest in osem let stara fanta. Po navedbah časnika naj bi policijo na kraj poklicala babica. Ta naj bi jim tudi pojasnila, da je pošastno dejanje storila njena 27-letna hči, ki je nato prizorišče zapustila s še enim otrokom. Babica oziroma mama morilke je vedela povedati še to, da želi njena hči storiti samomor. 

Reuters
Na kraju zločina še vedno poteka kriminalistična preiskava.

Malo pred 14. uro so o novi tragediji poročali iz približno 35 kilometrov oddaljenega Düsseldorfa, kjer je na železniški postaji pred vlak skočila neka ženska. Po informacijah Bilda gre ravno za 27-letno mamo, ki je poskus samomora preživela. Hudo poškodovana je pristala v bolnišnici, kjer je trenutno pod policijsko zaščito. Šestega otroka, 11-letnega sina, naj bi našli nepoškodovanega. Na kraju zločina v Solingenu še vedno poteka forenzična preiskava, s primerom pa naj bi se ukvarjalo kar 40 policistov in kriminalistov.

Tiskovni predstavnik policije Stefan Weiand je pojasnil, da o motivu za grozodejstvo zaenkrat še ne morejo ugibati, saj morajo najprej zaslišati mamo. Prav tako še ni znan natančen vzrok smrti otrok, preiskava je namreč še v teku. Preiskovalci na govorice, da so otroci umrli po zaužitju tablet, niso želeli odgovarjati. Tiskovni predstavnik je dejal le, da "ne vemo, kako so umrli."

Reuters
Kraj zločina v Solingenu.