top flop tedna

Tanka je meja med ustvarjanjem in uničevanjem

S.S.
17. 8. 2020, 20.15
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Wikipedia
Fotografija je simbolična.

10 V Izoli so neznanci iz sedmih novih avtomobilov ukradli pnevmatike s platišči. Podjetje je oškodovano za približno 10 tisoč evrov.

9 V Šahovcu v občini Trebnje je nekdo vlomil v večnamenski objekt in ukradel plinski žar, zvočnik, več pločevink piva in približno 40 evrov gotovine.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Domžalah so neznanci izpraznili avtomat s hrano in pijačo. Škode je za 800 evrov.

6 Na Kastelcu so policisti obravnavali 66-letnega voznika osebnega avtomobila in njegovega 28-letnega sopotnika. Oba sta med postopkom uradnim organom psovala mater, mlajši pa je tudi grozil. Obema so bili izdani plačilni nalogi, mlajšemu pa zaradi izrečenih groženj sledi tudi ovadba.

5 Na Blanci so se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali trije neznanci. Eden je pod pretvezo, da kupuje traktor, s pogovorom zamotil oškodovanca, druga dva pa sta medtem vstopila v stanovanjsko hišo in mu ukradla 60 evrov.

4 Dolenjski policisti so v Šentjurju obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša električni vrtalni stroj in meso iz zamrzovalne skrinje.

3 V Doljni Košani je nekdo vlomil v župnišče in ukradel prihranke.

2 Blejski policisti so obravnavali moškega, ki je ribaril brez ustreznih dovoljenj, in ga predali v postopek ribiškim čuvajem.

1 Na Opekarniški cesti v Celju je varnostnik do prihoda policije zadržal mladoletnika, ki je risal po stenah enega od poslovnih prostorov. Policisti so ugotovili identiteto 16-letnega domačina, ki so ga prevzeli starši. Mulcu sledi ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.