Reševanje v gorah

FOTO: V Iškem vintgarju se je po zdrsu napičil na vejo in močno krvavel

S.R.
17. 8. 2020, 10.07
Deli članek:

Gore.Letalska policijska enota je z ekipo za reševanje v gorah minuli vikend posredovala v dveh težjih primerih.

PU Kranj
Reševalci so pomgali človeku, ki ga je premagalo spolzko deblo.

V soboto je v Iškem vintgarju moški zdrsnil na podrtem drevju in padel na vejo. Ta se mu je zapičila pod pazduho, zaradi česar je močno krvavel, sporočajo iz PU Kranj. Prvo pomoč mu je na kraju nudila skupina, s katero je hodil, helikopterska ekipa pa ga je s pomočjo reševalcev na tleh imobilizirala, opravila dvig in odpeljala v zdravstveno ustanovo.

Reševalci so včeraj pomagali tudi alpinistki, ki je na Grintovcu padla zaradi odloma oprimka. Okoliščine kažejo, da sta se pri padcu odtrgali še dve varovali, preden jo je soplezalec uspel ustaviti. Pri tem je s telesom močno udarila v steno in se huje poškodovala, a njeno življenje ni ogroženo.

V soboto je policijski helikopter s termovizijo na območju Kukove špice preverjal tudi informacijo, da so na območju opazili oranžen ali rdeč signal. Posadka helikopterja je območje podrobno pregledala po vseh višinskih slojih in na nasprotni južni strani našla baterijo z rdečim snopom svetlobe. Drugih posebnosti ni ugotovila, na območju pa trenutno tudi ni nobene pogrešane osebe.