nadaljeval kljub pogojni obsodbi

Grozljiva najdba celjskih policistov na domu 24-letnega spolnega izprijenca

C.E.
24. 7. 2020, 11.04
Posodobljeno: 24. 7. 2020, 11.23
Deli članek:

Ni bilo prvič, da so 24-letnika, ki je že bil obsojen, obiskali celjski policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policisti imajo material, ki dokazuje, da je osumljeni aprila letos po elektronski pošti pošiljal slikovno gradivo, ki prikazuje spolno zlorabo dveh neznanih mladoletnih dečkov. Maja je nadaljeval in prek facebook messengerja razpečeval fotografije spolne zlorabe neznanih otrok.

Junija so policisti opravili preiskavo na njegovem domu. V enem od zaseženih telefonov so našli več kot 1200 posnetkov in več kot 900 fotografij, ki prikazujejo spolno zlorabo otrok. Te posnetke in fotografije je pedofil najverjetneje razpečeval tudi pred drugih družbenih omrežij in aplikacij.

Dodatne informacije so srhljive. Policisti so lani tega spolnega iztirjenca že dvakrat ovadili, enkrat pa še letošnjo pomlad. Konec lanskega letu mu je bila izrečena pogojna zaporna kazen desetih mesec s preizkusno dobo dveh let. To pomeni, da je bil na prostosti, kjer pa je ves ta čas nadaljeval s storitvami sprevrženih dejanj.

Če mu bodo še tokrat dokazali krivdo, mu daljša zaporna kazen ne uide.

Še nasvet policije 

"Ker so na internetu prisotne tudi osebe, katerih cilj je izkoristiti ranljivost otrok, policija svetuje, da se na internetu vedemo odgovorno in varno, predvsem pa moramo poznati pasti interneta, ki so še posebej nevarne za naše najmlajše. Staršem in otrokom priporočamo, da si ogledajo video, ki je bil izdelan okviru Europolove preventivne kamapnje Say, No! (Reci, ne!), ki prikazuje najpogostejši obliki izsiljevanja, ki je povezano z gradivi spolnega izkoriščanja otrok."