Zakon ulice

Na tržnici naj bi sunil česen, »pravičniki« so ga privezali na poltovornjak in premikastili s palicami

R.T.
23. 7. 2020, 18.38
Posodobljeno: 23. 7. 2020, 18.44
Deli članek:

Policija v Indiji po objavi brutalnega posnetka ponovno proučuje primer kurjega tatu, ki je zaradi kraje česna pristal za zapahi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

40-letni Kadar Hussain iz mesta Jaora v indijski zvezni državi Madja Pradeš se je včeraj zaradi domnevne kraje česna na tržnici v slabih 300 kilometrov oddaljenem mestu Bhopal znašel v zaporu. Dodobra pretolčenega ga je pred organe pregona privedla skupina ljudi, ki ga je tudi obtožila kurje tatvine. Izkazalo se je, da so pred tem zakon vzeli v svoje roke, policija pa tudi ni pomišljala, saj mu nad glavo visita že dve obtožbi kradeža iz preteklosti, poroča časnik Hindustan Times. 

Po družabnih omrežjih se je nato danes kot požar razširil videoposnetek brutalne tepežke. S posnetka je razvidno, da je skupina moških Hussaina privezala na poltovornjak in ga premikastila s palicami. Ob tem so ga pozivali, naj prizna, da je na tržnici ukradel česen. Pri sebi naj bi imel tudi nož, ki so ga pravičniki skupaj z obtožbami predali policiji. Ta zdaj, ko je na površje priplaval posnetek, išče osebe, ki so se odločile, da postanejo sodnik, porota in rabelj. Policija obljublja, da bo ukrepala »v skladu z ugotovitvami iz preiskave.«

V tej indijski zvezni državi je to že drugi podoben primer v enem tednu. Prejšnji teden so v mestu Guna javno pretepli 30-letnega moškega, ki naj bi poskušal ukrasti zavitek pesticidov.