Ob prehitevanju

31-letna motoristka v izogib trčenju pristala na travniku, voznik, ki ji je presekal pot, odpeljal naprej

S.R.
20. 7. 2020, 11.06
Posodobljeno: 20. 7. 2020, 11.21
Deli članek:

Celjski policisti obravnavajo prometno nesrečo s pobegom, ki se je včeraj popoldne pripetila izven naselja Lokovica.

Domzalec.si/CZR Domžale
Fotografija je arhivska.

Celjski policisti so morali včeraj ob 15.30 uri na kraj nesreče ob lokoviškem potoku izven naselja Lokovica. Kot pojasnjujejo, je 31-letna voznica motornega kolesa v koloni vozila proti Velenju, ko se je zapletlo.

Najprej je voznik pred njo nenadno zavil desno, zaradi česar je silovito zavrla in preprečila trčenje. Nato je začela prehitevati vozili pred sabo, ob tem pa jo je spregledal voznik vozila pred njo in prav tako začel prehitevati. Znova se je izognila trčenju z umikom skrajno desno, pri čemer je zapeljala na asfaltni kanal, namenjen odtoku meteornih vod, in padla na travnik ob cestu. Motor je zdrsel po vozišču in trčil v zadnje kolo osebnega vozila, s katerim je nasproti pravilno pripeljal nek drug voznik. Neznani voznik vozila, ki se mu je umikala, je brez ustavljanja odpeljal naprej v smeri Gorenja. Kot dodajajo pri PU Celje, bi lahko šlo za vozilo znamke Škoda Kodiaq. Do trčenja sicer ni prišlo.

Policisti neznanega voznika pozivajo, naj se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00 oziroma na 113. Za informacije prosijo tudi očividce.