Bobana Momčilović Veličković, znana srbska strelka, je včeraj umrla v 31. letu starosti. Kot poročajo srbski mediji je mlada športnica rodila pred tremi tedni. Po porodu je prišlo do zapletov, Bobana naj bi zbolela za preeklampsijo. Preeklampsija je zvišan krvni pritisk in visoka vsebnost beljakovin v urinu med nosečnostjo, kar je lahko vzrok za poznejšo kap, torej smrt v nosečnosti. Vzroki za preeklampsijo še niso znani, znano pa je, da so k njej veliko bolj nagnjene ženske, ki so prvo menstruacijo dobile pred 12. letom. "Zadnje dni so bili njeni možgani brez funkcij. Na žalost, otroka ni videla niti enkrat," poroča srbski portal Kurir. 

"Danes je srbski šport ostal brez ene od šampionk, ki je bila naš ponos v vsakem pomenu te besede. Preminila je v 31. letu starosti, le nekaj tednov, potem ko je postala mama. Njena družina je ostala brez prečudovite ženske, Srbija pa brez večkratne šampionke," je včeraj sporočil srbski minister za šport Vanja Udović.

Dvakrat nastopila na poletnih olimpijskih igrah

Bobana Momčilović Veličković je na evropskih prvenstvih v norveškem Merakerju 2010 in finskem Vierumaekiju 2012 osvojila zlati posamični odličji v disciplini zračna pištola. Dvakrat je nastopila na poletnih olimpijskih igrah: v Rio de Janeiru 2016 se je prebila v veliki finale in zasedla sedmo mesto, v Londonu 2012 pa je z zračno pištolo osvojila 22. mesto. Njena osebna trenerka je bila Jasna Šekarić, nosilka petih strelskih kolajn s poletih olimpijskih iger v Seulu 1988, Barceloni 1992, Sydneyju 2000 in Atenah 2004.