Grozodejstva

Maddie po ugrabitvi ni več dolgo dihala, meni nemški tožilec. Še več: verjetno je bila tudi zlorabljena

J.P.
10. 6. 2020, 17.29
Posodobljeno: 10. 6. 2020, 20.34
Deli članek:

Po dolgih letih zatišja se zdi, da bodo preiskovalci primeru le prišli do dna. A morda ne le enemu.

Profimedia
Madeleine je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Preiskovalci, ki delajo na primeru pogrešane britanske deklice Madeleine McCann, imajo osumljenca, 43-letnega Nemca Christiana Bruecknerja. Kot smo poročali včeraj, je nemški tožilec Hans Christian Wolters dejal, da je Maddie mrtva. Takšne so namreč njihove informacije; informacije, ki bi kazala, da je še živa, nimajo. Je pa priznal, da nimajo trupla.

Zlorabil in ubil?

Taisti tožilec, ki vodi preiskavo zoper Bruecknerja, je danes razkril, da je ta preko spleta z drugim pedofilom govoril o ugrabitvi, posilstvu in umoru deklice. »Moje osebno mnenje je, da je deklico dokaj hitro ubil, verjetno jo je prej zlorabil in nato ubil,« je za The Times povedal Wolters. »Sumimo, da je naš osumljenec na Portugalskem zagrešil tudi druge zločine, še posebej takšne seksualne narave, morda tudi drugod, denimo v Nemčiji.«

Povezave z drugimi primeri

Tožilec namerava nakopičiti kar se da veliko bremenilnih dokazov zoper Bruecknerja, da bi ga le »dobil«. Nemca zdaj preiskujejo v zvezi z izginotji petih otrok. Med njimi je tudi Madeleine, ki je iz portugalskega kraja Praia da Luz izginila leta 2007, ko je imela le tri leta.

Tu so še Peggy Knobloch, nemška šolarka, ki je izginila leta 2001, ko je bila na poti domov iz šole. Imela je devet let. Del njenega skeleta je 15 let pozneje je v gozdu, ki je od njenega doma v Lichtenbergu oddaljen skoraj 100 kilometrov, odkril nabiralec gob. Omenjeno mesto je od Bruecknerjevega domačega Wurzburga oddaljeno približno 160 kilometrov.

Ter šestletni Rene Hasee, ki je izginil na počitnicah v Aljezurju, ki je od kraja Praia da Luz, kjer je v tistem času živel Brueckner oddaljen 45 kilometrov.

Slednjega preiskujejo tudi v povezavi z izginotjema 16-letne Carole Titze, za katero se je leta 1999 vsaka sled izgubila v Belgiji, ter petletne Inge Gehricke, ki je leta 2015 izginila v Nemčiji.

Daily Mail pa poroča, da so ga preiskovalci povezali tudi z umorom Monike Pawlak, 24-letne prostitutke, ki je bila leta 2010 umorjena v Hannovru.