Krvavo ob Baškem jezeru

Da Ernst »spet nori!« ji je po telefonu kričala nečakinja, skozi kuhinjsko okno je nato uzrla njeno truplo

S.R.
8. 6. 2020, 14.11
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 14.18
Deli članek:

Ernst je umoril soprogo in ljubimko, nato si je sodil sam.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Poročali smo že o krvavi tragediji, ki se je v soboto zjutraj odvila streljaj od slovenske meje, natančneje na območju Baškega jezera (Faaker See) na avstrijskem Koroškem. 63-letni Ernst B. iz Vernberka (Wernberg) je umoril svojo 62-letno soprogo, nato v kraju Drobolje pri Baškem jezeru (Drobollach am Faaker See) 56-letno ljubico ter si na koncu v Trbižu, kamor je zbežal, sodil sam. Čez avstrijsko-italijansko mejo je kljub obsežni policijski akciji uspel zbežati, saj je meja zaprta le še v nasprotni smeri.

Avstrijski mediji danes poročajo, da je bil Ernst tempirana bomba, soproga pa je morala leta in leta prenašati njegove nasilne izpade, ki so bili še posebej surovi, kadar je žejo gasil s kačjo slino. To naj bi se dogajalo pogosto, Ernst je rad pogledal v kozarec. »Grozljivo,« je za Kronenzeitung pojasnila 71-letna teta umorjene 62-letnice. Ta še vedno ne more dojeti, da se je pripetilo nekaj tako tragičnega. Za časnik je razkrila, da so ji nenehno prigovarjali, naj ga že enkrat za vedno zapusti, a da ga je vsakič znova spet sprejela domov. »Kadar koli je Ernst pil, so sledili nasilni prepiri. Večkrat je posredovala policija,« je povedala Eleonore Mörtl, ki je s svojo nečakinjo med njegovim sobotnim dejanjem govorila tudi po telefonu, le nekaj trenutkov pozneje pa jo je na njenem domu našla mrtvo. »Spet nori!« je po njenih besedah 62-letnica kričala v telefon. Ko je prispela do hiše, je skozi kuhinjsko okno videla le še njeno truplo.

Mörtlova je sicer še pojasnila, da je policija Ernstu med enim od njegovih izpadov zasegla tudi vso orožje, a je kot kaže uspel skriti eno pištolo. S to je dve uri po prvem krvavem dejanju v Vernberku na parkirišču pred lokalom, v katerem je bila zaposlena kot čistilka, umoril še svojo ljubimko. Obdukcija je pokazala, da jo je pokončal s strelom v glavo, in to z neposredne bližine. Da je tragedija še hujša, je 56-letnica umrla pred očmi svoje vnukinje.