zaradi nasilništva nad mamo

V drugo nekoliko milejša kazen za poskus uboja

S.S.
28. 4. 2020, 20.40
Deli članek:

Davidu Batiču so na ponovljenem sojenju za poskus uboja Evrisa R. ob preklicu pogojne obsodbe zaradi nasilništva nad mamo prisodili enotno kazen tri leta in osem mesecev zapora.

Samo Strel
Batiča je na »kraj zločina«, Hubadovo ulico, pripeljala mama.

Incident se je zgodil 8. novembra lani okoli 17. ure na parkirišču Hubadove ulice 4 za Bežigradom v Ljubljani, ko je Batič po navedbah tožilstva z nožem v hrbet in ledveni del zabodel Evrisa »z namenom, da mu vzame življenje«, ostalo pa je »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja, ker je bila oškodovancu pravočasno nudena prva pomoč, pa tudi sicer je napadalec zgrešil vitalne organe.

Batič je bil v prvem postopku obsojen na pet let zapora, vendar sodba ni prestala rešeta višjih sodnikov. Tožilstvo je tudi tokrat zahtevalo pet let zapora oziroma ob preklicu tekoče pogojne obsodbe enotno kazen pet let in pet mesecev zapora, obramba pa si je v končni besedi prizadevala za milejšo kvalifikacijo kaznivega dejanja. Kakorkoli, obsodba sicer še ni pravnomočna, Batič pa do pravnomočnosti ostaja priprt.

Hotel se je zgolj pogovoriti ...

Obtoženi se je branil, da je na Hubadovi ulici hotel razčistiti nekatera nerešena vprašanja v zvezi z avtom in motorjem, za katera trdi, da sta mu jih ukradla Dino D. in oškodovanec Evris. Povedal je, da sta ga napadla takoj, ko se je približal njunemu avtu. Najprej Evris, potem pa še Dino, zato je hotel poprijeti za solzivec, a je zagrabil nož, s katerim je nato Evrisa med prerivanjem nekako zabodel.

Nož in solzivec ima vedno seboj

Pojasnil je tudi, da ima nož in solzivec vedno s sabo zaradi lastne varnosti, saj je bil približno dva meseca pred inkriminiranim dogodkom oropan v Kamniku, storilci so mu vzeli telefon in 30 evrov, dogodka pa sicer ni prijavil policiji. Druga dva glavna protagonista nasprotno trdita, da ju je brez razloga prvi napadel Batič. Vsi se sicer med seboj poznajo, v kritičnem trenutku pa so bili pod vplivom trave.