Grozljiv umor na Hrvaškem

Kdo je ubil mladega francoskega plavalca? Eliot je bil zadavljen, njegovo truplo polito z bencinom in zažgano

R.T.
27. 4. 2020, 09.01
Posodobljeno: 27. 4. 2020, 12.16
Deli članek:

Grozljiv umor na Hrvaškem še vedno buri duhove. Sedaj je jasno, da gre za mladega francoskega plavalca, storilec pa ostaja zavit v tančico skrivnosti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Nek moški se je 20. marca odpravil na sprehod po gozdu na območju Gornjega Jelenja, ki se razpostira po južnem delu hrvaškega Gorskega kotarja. Na neobljudeni poti je naletel na delno zoglenelo truplo. Hrvaški forenzični izvedenci so že prejšnji teden potrdili, da gre za francoskega državljana. Reški policisti so v sodelovanju z Interpolom uspeli identificirati žrtev: jasno je, da je nasilne smrti umrl Eliot Charlet, sicer 24-letni francoski plavalec. 

Preiskovalci pa še vedno ne vedo, kdo stoji za grozljivim zločinom. Morilci so njegovo truplo odvrgli v gosto zaraslem delu gozda, ga polili z bencinom ter zažgali, da bi tako zabrisali dokaze in za vedno prikrili zločin. To jim ni uspelo, saj so kriminalisti uspeli potrditi identiteto žrtve in tudi način, na katerega je srečal smrt. Najverjetneje se se je storilcu zaradi nepredvidenih okoliščin mudilo, saj je zgorel le spodnji del trupla. 

Čeprav policisti javnosti še niso podali poročila o vzroku smrti, hrvaški portal Jutranji poroča, da so izvedenci sodne medicine Zavoda za sodno medicino reške Medicinske fakultete, ugotovili, da je bil Francoz zadavljen.

Glede na to, da so Eliotovo truplo našli na neobljudeni poti, ki jo nemalokrat prečkajo migranti, so se pojavile domneve, da bi lahko šlo za obračun tihotapcev ljudi. Ker pa je bil mladi Francoz ubit nekje drugje, njegovo truplo pa prepeljano v odročni del gozda, obstaja možnost, da zločin ni povezan z ilegalnimi prehodi meje.