Sadovi hišne preiskave

Pri 31-letniku in 28-letnici, ki sta osumljena tatvine zaščitne opreme v UKC Ljubljana, našli 40.000 evrov gotovine. Nista več v priporu

J.P.
22. 4. 2020, 17.05
Posodobljeno: 22. 4. 2020, 19.08
Deli članek:

Odtujeno zaščitno opremo sta prodajala preko spleta.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po tistem, ko je ljubljanska policijska uprava sredi aprila zaradi suma tatvine zaščitne opreme prejela prijavo ljubljanskega kliničnega centra, so uvedli kriminalistično preiskavo. Kot smo že poročali, so po hišni preiskavi pridržali dve osebi.

Prodajala naprej

Kaznivega dejanja tatvine sta utemeljeno osumljena 31-letni moški in 28-letna ženska iz Ljubljane. Po neuradnih podatkih sta zaposlena v UKC Ljubljana. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, sta odtujeno zaščitno opremo v prodajo ponujala preko različnih spletnih strani.

Preiskovalci so jima med hišno preiskavo zasegli manjšo količino zaščitnih mask in razkužil ter okoli 40.000 evrov gotovine, za katero sumijo, da "izhaja iz kaznivega dejanja".

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, po vseh zbranih obvestilih pa bodo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, "pridržanje pa jima je bilo danes odpravljeno", so še sporočili z PU Ljubljana.