22-letnik pod vplivom alkohola

FOTO: Voznik začetnik z audijem "izsilil" tovorni vlak, ni se končalo dobro

J.P.
21. 4. 2020, 10.31
Posodobljeno: 21. 4. 2020, 10.34
Deli članek:

Strojevodja je sprožil zasilno zavoro, a trčenja ni uspel preprečiti.

PU Nova Gorica
Voznik avtomobila ni ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo.

Včeraj okrog 18. ure je na nezavarovanem železniškem prehodu v Prvačini prišlo do trčenja med tovornim vlakom in audijem, ki ga je vozil voznik začetnik.

Kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, je 22-letni voznik zapeljal čez progo, ne da bi ustavil, v tistem trenutku pa je iz njegove leve strani pripeljal tovorni vlak – 39-letni strojevodja je sprožil zasilno zavoro, a je vlak s prednjim desnim delom vseeno trčil v prednji levi del avtomobila. Slednjega je po trčenju odbilo približno tri metre nazaj, tovorni vlak pa je potreboval še dobrih 75 metrov, da je obstal.

Pod vplivom alkohola

Poškodovanih ni bilo, je pa tako na avtomobilu kot tudi vlaku nastala materialna škoda. Tovorni vlak je sicer vozil s predpisano hitrostjo 40 kilometrov na uro.

Alkotest je pokazal, da je 22-letnik v litru izdihanega zraka imel 0,26 miligrama alkohola. Dobil je plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje pravil prednosti in vožnje pod vplivom alkohola, kršitev 40. in 105. člena navedenega zakona).