Avto bi moral biti nevozen

Dveletnik s fiesto povozil mamo in dvomesečnega bratca, dete utrpelo poškodbe možganov

R.T:
21. 4. 2020, 10.23
Posodobljeno: 21. 4. 2020, 10.33
Deli članek:

Nesreča bi se lahko končala precej bolj tragično, po pojasnilih očeta pa naj avto sploh ne bi bil v voznem stanju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V beograjskem naselju Borča se je v nedeljo pripetila bizarna tragedija, zaradi katere je na urgenci pristalo komaj dva meseca staro dete. Poškodovana je tudi njegova mama B. B. Kot poroča srbski časnik Kurir, je mamo, ki je otroka držala v naročju, z avtomobilom znamke Ford Fiesta povozil njen dve leti star sin. Nesreča se je zgodila na dvorišču hiše, oče pa je med tragedijo spal. Prebudil ga je hrup z dvorišča, najprej otroški jok, nato še klici na pomoč njegove soproge. 

Kot je za Kurir pojasnil 30-letni oče M. B., je stekel na dvorišče in naletel na grozljiv prizor. Na tleh je ležal njegov najmlajši sin, do polovice pod avtomobilom pa soproga. S pomočjo sosedov so avtomobil dvignili od tal in jo izvlekli. Na srečo jo je odnesla z lažjimi poškodbami. 

Nevozen avto?

Kaj se je zgodilo? Oče pojasnjuje, da se je otrok igral v avtomobilu, v katerem je v kontaktni ključavnici sam pozabil ključ. Nekako ga je uspel obrniti, avto pa je speljal meter ali dva naprej in trčil v soprogo z najmlajšim sinom. Zaradi sile udarca ji je dete padlo iz rok in pristalo ob avtomobilu, ob udarcu pa utrpelo možganske poškodbe. Zdaj se zdravi v bolnišnici. »Takoj sem videl poškodbe na glavi, a verjamem, da bo sin okreval,« je opisal vznemirjen oče. Dodal je, da je pretresen tudi starejši sin, ki da nenehno joče in je videti, kot da se zaveda, kaj se je zgodilo. Oče vzrok za dogodek vidi v nesrečnem spletu okoliščin, predvsem pa si očita, da je v avtomobilu pustil ključe. Poleg obeh dečkov, udeleženih v nesreči, imata starša sicer še štiri otroke. 

Morda še najbolj bizarno je to, da avtomobil po pojasnilih M. B. sploh naj ne bi bil v voznem stanju. Pred dvema mesecema ga je kupil, da bi se z njim lahko vozil v službo, oseba, ki mu ga je prodala, pa naj bi mu dejala, da pod pokrovom niti nima akumulatorja. »Privlekli smo ga na dvorišče, moral bi ga še popraviti,« je dejal.