»Izguba je neizmerljiva«

FOTO: Dijakinjo Andreo sta najstnika ubila zaradi treh parov špornih copat

R.T.
13. 4. 2020, 20.31
Posodobljeno: 13. 4. 2020, 20.31
Deli članek:

Na Floridi so včeraj aretirali dva najstnika, ki sta osumljena umora 18-letne dijakinje. Motiv? Trije pari Adidasovih superg.

Twitter/Terra
Andrea Camps Lacayo

Policija v Miamiju je v povezavi z umorom 18-letne dijakinje Andree Camps Lacayo včerajaretirala Adriana Cosbyja in Georgea Waltona, oba stara 19 let.

18-letnica, ki je zaključevala zadnji letnik na srednji šoli Terra Environmental Research Institute, se je 7. aprila s svojim fantom Sergiom Berbenom odpeljala do zapuščene hiše na jugu mesta, kjer je bila dogovorjena s Cosbyjem in Waltonom. Najstnika sta od nje želeli kupiti tri pare Adidasovih superg modela »Yeezy,« ki ga je oblikoval slavni Kanye West. Ta model športnih copatov v ZDA po poročanju BBC običajno stane približno 220 ameriških dolarjev (200 evrov). Po navedbah policije je do mladega para prvi pristopil Walton, ki je želel superge pomeriti, medtem se je iz ozadja približal Cosby in začel streljati. Andreo je zadel v životec, njenega fanta pa ranil v roko. 18-letnica je pozneje umrla v bolnišnici. 

Policija je še razkrila, da so morilca izsledili prek družabnega omrežja, na katerem so se dogovorili za srečanje. Ob aretaciji sta umor priznala, pri čemer je Walton na zaslišanju priznal, da je bil njegov edini namen kraja superg. Grozi jima doživljenjska zaporna kazen. 

»Izguba je neizmerljiva, a prav tako ljubezen, ki jo pušča za seboj,« so v sporočilu na twitterju zapisali v srednji šoli, ki jo je Andrea obiskovala.

MPD
George Walton

MPD
Adrian Cosby